Citroen en gezondheid

citroen en gezondheidCitroenen zijn een goede manier om op een natuurlijke manier het lichaam te helpen tegen infecties en ziekten. Een glas Citroensap gemengd met water en honing op een lege maag in de morgen schoont het lichaam en bereidt het lichaam voor op de dag. Citroensap of verse Citroen kan helpen om de lever en het hele lichaam te ontgiften.

Daarnaast is Citroensap een krachtige antibacterieel. Citroensap bestaat voor 5% uit Citroen zuur, die de Citroenen een zure smaak geeft en een pH waarde van 2 tot 3. Citroen is een van het meest alkalische voedsel dat er is en helpt bij het herstellen van de balans in het lichaam.

Citroenen zijn ook uitstekend om te gebruiken voor het afvallen. Als je geholpen wilt worden bij gewichtsverlies.

Citroen is rijk aan vitamine C. Citroensap en Citroenschillen worden gebruikt in diverse dranken en maaltijden. Zelfs Publius Vergilius Maro, de grote dichter, geloofde in de helende kracht van deze zure vrucht. In het oude Rome werden ze gebruikt voor ontgifting en hielp het tevens voor oudere mensen om te genezen van een griep.

Andere tips voor het gebruik van de Citroen

Eén van de meest belangrijke aspecten van de Citroen is het antiseptische effect. Het stopt het bloeden van het tandvlees als je een Citroenschil op de wond legt.

Je kunt een slechte adem tegengaan door een stukje Citroenschil in je mond te houden voor enkele minuten.

n.b.: denk eraan om de Citroenen grondig te wassen als je de schil wilt gebruiken, want citrusvruchten zijn vaak met pesticiden besproeid. Biologische Citroenen zijn de beste keuze.

Citroen is een wonder van de natuur. Volgens Linus Pauling, een Amerikaanse chemist die twee Nobelprijzen heeft gewonnen, zijn 5 tot 6 Citroenen per dag genoeg om ziektes te voorkomen.

Een uitgeperste Citroen mixen met water elke morgen geeft je levendigheid en energie.

Ingeval van een zere keel of een griep is gorgelen met verse Citroen een aantal keren per dag goed om de symptomen te verlichten.

Het is belangrijk om te weten dat Citroensap in een fles niets te maken heeft met vers Citroensap. Natuurlijke vitaminen zijn beter voor de gezondheid dan synthetische. Verse Citroenen bevatten een verscheidenheid aan fotochemicaliën en andere middelen die de werking van vitaminen verbeteren. Albert Szent-Györgyi, de ontdekker van Vitamine C, heeft ook de belangrijkheid en effectiviteit van natuurlijke vitaminen onderstreept.

Helpt Citroen tijdens een griepje?

Het citroenzuur in de citroen kan een gunstig effect hebben wanneer u ziek bent. Pers het citroenzuur in een glas met warm water met honing en drink dit een paar keer per dag, tot de griepsymptonen verminderen. Heeft u nog geen last van griep, maar voelt u wel een verkoudheid aankomen? Ook dan is het verstandig bovenstaande toe te passen. De vitamine C die u binnenkrijgt zal het virus proberen tegen te gaan, wat er voor kan zorgen dat u een zieke periode gespaard blijft. Eet, wanneer u een verkoudheid voelt aankomen, daarom ook ander fruit dat veel vitamine C bevat.

Druk met studeren? Drink Citroensap!

Citroensap heeft een gunstig effect wanneer je je goed moet concentreren, bijvoorbeeld bij het studeren. Veel mensen eten tijdens het studeren veel waardoor de suikerspiegel behoorlijk hoog kan liggen. Het drinken van citroensap zorgt ervoor dat de suikerspiegel gereguleerd wordt. Hierdoor kun je je beter focussen op je werkzaamheden.

Het gebruik van Citroen voor natuurlijke huidverzorging

Citroen is een natuurlijke huid verlichter vanwege het Citroenzuur dat een bleekmiddel is. Dus gooi de schillen niet weg na het uitpersen van het sap, want het maakt je huid licht en soepel. Je kunt het ook gebruiken voor je handen, ellebogen en hielen. Verwacht niet een wonder na 1 nacht en gebruik het een aantal weken achter elkaar om resultaat te zien. De Citroen heeft een regenererende en stimulerende werking in huidverzorgingsproducten, zoals gezichtsmaskers, gels en crèmes. Het maakt de rimpels soepeler, verfrist en verlicht de huid en verkleint de poriën.

De citroen blijkt ook heel nuttig te zijn voor de uiterlijke schoonheid. Omdat hij vol vitamine C zit stimuleert hij de productie van collageen en maakt de opperhuid soepeler en bestending tegen striae. Daarnaast heeft de sterke zuurheid een ontvettende werking. Het is daarom te begrijpen waarom deze citrusvrucht wordt gebruikt in vele producten voor een mooiere huid. Een populaire remedie suggereert zelfs dat het probleem van een vette huid kan worden bestreden door hem ene keer in de week in te wrijven met een schijfje citroen.

De citroen wordt ook vaak gebruikt voor de gezondheid van haar en nagels. Voeg na het haren wassen een half glas citroensap toe aan het spoelwater. Het maakt het haar glanzend en zijdeachtig.

Kan Citroen helpen tegen acne?

Het citroenzuur dat het fruit bevat kan ook gunstig helpen wanneer u last hebt van acne. De vitamine C zorgt voor een gezonde huid terwijl de alkaline in de citroen helpt bij het bestrijden van bacteriën die acne kunnen veroorzaken. Voor een goed resultaat dept u ‘s avonds met een watje of uw vingertop een beetje citroensap op de acne. Dit kan even branderig aanvoelen, maar kan al snel een gunstig resultaat leveren.

Helpt Citroen bij zuurstofgebrek of ademproblemen?

Citroenen helpen bij zuurstofgebrek en ademproblemen. De eerste die de top van de Mount Everest bereikte, Edmund Hillary, zei dat dit zonder citroenen niet was gelukt. Citroenen bevatten 22 kankerwerende stoffen, waaronder limoneen, dat de groei van gezwellen remt, en flavonoïde glycosiden, die de celdeling stoppen in kankercellen.

 

Comments are closed.