Citroenplant

citroenplantIn de jaren ’70 was deze plant enorm populair: de Citroenplant, die half Nederland voor het slaapkamerraam had staan om de muggen tegen te houden. De plant heeft 8 cm grote bladeren die naar citroen ruiken. Door de citroenlucht raken de muggen verward en deze geur zorgt ervoor dat ze het lichaam niet goed meer kunnen waarnemen.

De citroenplant kan tegen de felle zon en groeit ook op een zonloze plek, echter dan wat minder. Beter te weinig dan te veel water geven. Zowel als kamerplant en als tuinplant (afdekken tegen vorst) te gebruiken.

7 Responses to “Citroenplant”

 • Ik zou graag deze plant kopen, maar waar kan ik deze vinden?

  • De citroenplanten zijn te koop bij de grotere tuincentra.
   Als het je niet lukt, laat het me dan weten dan help ik met je zoeken.

 • Hoe moet ik een citroenplant verzorgen weinig water of veel water ze gaan bij mij altijd dood wat doe ik verkeerd BVD

  • Dag Jannie,
   Het beste is om de Citroenplant niet te veel water te geven, 1 keer per maand een 200 ml is voldoende. Wanneer het erg warm is in de zomer even de aarde voelen en bij zeer droge aarde, 1 keer extra water geven. De plant mag in het zonlicht staan, echter, dan droogt deze uiteraard ook sneller uit. Dus ik zou de Citroenplant niet in het direct zonlicht zetten. Mocht de Citroenplant bruine bladeren geven, deze dan verwijderen. De takken mogen teruggesnoeid worden, zodat ze weer kunnen uitlopen. Heb ik je vraag zo voldoende beantwoord?

   Saluti,
   Monique

   • Monique, WANNEER snoei je een citroenplant? Hoeveel snoei je een citroenplant? Is deze plant giftig?

    • Beste Sophie,

     De citroenplant snoei je nadat de vruchten zijn geplukt, dus eind september. Laat eenderde deel van de uitlopers staan, dan blijft de plant mooi vol.
     De plant is niet giftig.

     Groeten,
     Monique

 • Ik heb een citroenplant gekregen met 7 vruchten eraan. Waar kan ik hem het beste neerzetten er vallen steeds meer bladeren af. De bladeren lijken ook niet op de foto. Het zijn net bladeren van een benjamin ficus klein en ovaal. Kan hij straks ook naar buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>