Italië is het land van de aperitief hugo cocktailen lekker lang doorborrelen met kleine hapjes. In Noord-Italië is de Hugo helemaal hip. Vooral in de zomer is het een heerlijk drankje voor op het terras.

Het wordt vooral zelf gemixt (zie recept), maar de cocktail is nu ook kant-en-klaar in Nederland te koop, de ‘Hugo Prosejito’. Kelly Strauss van Pasta e Più uit Asten haalde Hugo naar Nederland. Het is gemaakt van Prosecco, vlierbessensiroop (Sambuco), Citroensap, muntblaadjes en een scheutje sodawater.

In tegenstelling tot de meeste andere pre-mixdrankjes worden er geen e-nummers, smaakversterkers, smaakstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Het drankje heeft een zoete, fruitige en verfrissende smaak.

Te koop via de website Pasta e Piu

Een originele Hugo zelf maken:

• 15cl Prosecco
• Sap van 1 Citroen
• 2cl vlierbessensiroop
• Bruisend water
• Munt
• Schijfje citroen

Bereiding
Mix alle ingrediënten voorzichtig in een glas met twee of drie ijsklontjes en gebruik het schijfje Citroen voor de decoratie of voor de smaak.

hugo drank