image1 2image3

Citroen kokos makroon taart

Voor 6/8 personen

Bereidingstijd ong. 40 minuten

Oventemperatuur: 180° C (voor hete lucht 20° bijtellen)


Ingrediënten

Voor het deeg:

100 gr zachte ongezouten roomboter

90 gr fijne kristalsuiker

1 ei

190 gr bloem

1 tl bakpoeder

 

Voor de vulling:

250 gr delicata al limone (zie recept van Delicata op deze website)
of gebruik citroenmarmelade

1 koffiekop limoncello

 

Voor de bovenlaag:

150 gr ongezouten roomboter

70 gr fijne kristalsuiker

1 tl vanille-essence of vanillesuiker

2 eieren, losgeklopt

200 gr gedroogde kokosrasp

40 gr bloem

½ tl bakpoeder

 

Bereiden

  • Deeg: klop de boter en de suiker met de mixer tot een luchtig en romig mengsel. Voeg het ei toe en klop goed door. Zeef bloem en bakpoeder boven het botermengsel en schep dit met een lepel goed door.
  • Doe het deeg over in een met bakpapier beklede bakvorm (ca. 20 bij 30 cm), verdeel goed over de vorm en druk het stevig aan.
  • 20 min bakken in een voorverwarmde oven. De bovenkant mag er lichtbruin uitzien. Laat het deeg in de vorm afkoelen.
  • Maak ondertussen de vulling: meng de Delicata al Limone of marmelade met de Limoncello. Laat dit mengsel 30 minuten staan en pureer het daarna in de keukenmachine (hoeft niet te pureren, eigen smaak). Verspreid deze vulling over de afgekoelde deegbodem.
  • Bovenlaag: klop de boter, suiker en vanille-essence of vanillesuiker (gebruik dan iets minder suiker) met de mixer tot een luchtig, romig mengsel. Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe terwijl je blijft mixen. Schep de kokosrasp, de gezeefde bloem en bakpoeder door het mengsel en verdeel dit over de Citroenvulling. Niet aandrukken!
  • Bak het geheel af in ca. 20 min totdat het licht goudgeel kleurt in de oven verwarmd op 150° C.
  • Laten afkoelen op een taartrooster.
  • In stukken snijden en klaar om te serveren.