Citroen mousse

Citroen mousseVoor 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 15 minuten

Wachttijd: 3 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden

  • 2 schalen
  • kleine pan
  • puddingvorm of schaal (1 liter)
  • spatel
  • garde

Ingrediënten

  • 2 dl vers Citroensap
  • 6 gelatineblaadjes
  • 1 dl water
  • 1 liter ijswater
  • ¼ liter slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eiwitten

Bereiden

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.

Klop intussen de eiwitten bijna stijf, voeg de helft van de suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf.

Klop vervolgens de slagroom met de rest van de suiker bijna stijf.

Verhit 1 dl water en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op. Roer het Citroensap door het gelatinemengsel, zet het geheel in een bak met ijswater en laat het al roerende iets dikker worden.

Spatel de geklopte slagroom door het Citroenmengsel, schep het mengsel op de stijfgeklopte eiwitten en spatel het heel voorzichtig van beneden naar boven door elkaar.

Doe het mengsel over in een met koud water omgespoelde gladde puddingvorm of schaal en laat de mousse 3 uur in de koelkast opstijven.

Maak de rand van de mousse voorzichtig los van de puddingvorm en stort hem op een platte schaal.

Garneer de mousse eventueel met een toefje slagroom en een partje Citroen.

1 Reactie

  • Reply Joyce van Groningen 26/08/2017 at 06:41

    Na dit recept uitgeprobeerd te hebben was het meteen mijn favoriete toetje; echt engeltje op je tong! En niet alleen bij mij…
    Man en kinderen beweerden altijd “niet van de zure smaak van citroenen te houden”, daarom dekte ik de mousse na ongeveer een uur opstijven in de koelkast af met een laagje zelfgemaakte ganache van pure chocolade en zette het geheel nog ongeveer 2 uur terug in de koelkast. Serveerde het met een toef gezoete slagroom en wat chocolade schilfers. Het was meteen een hit.
    Ik maak het nu zeker 1 keer per 2 weken (steevast mét de ganache) en altijd is de hele schaal na enkele minuten helemaal leeg.
    Bij alle etentjes steeds weer een succes, gek genoeg vooral bij mensen die zeggen niet van zuur te houden.
    Gewoon een keer maken, het is beslist een aanrader!!!!!

  • Laat Reactie Achter