Citroen mousseVoor 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 15 minuten

Wachttijd: 3 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden

  • 2 schalen
  • kleine pan
  • puddingvorm of schaal (1 liter)
  • spatel
  • garde

Ingrediënten

  • 2 dl vers Citroensap
  • 6 gelatineblaadjes
  • 1 dl water
  • 1 liter ijswater
  • ¼ liter slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eiwitten

Bereiden

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.

Klop intussen de eiwitten bijna stijf, voeg de helft van de suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf.

Klop vervolgens de slagroom met de rest van de suiker bijna stijf.

Verhit 1 dl water en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op. Roer het Citroensap door het gelatinemengsel, zet het geheel in een bak met ijswater en laat het al roerende iets dikker worden.

Spatel de geklopte slagroom door het Citroenmengsel, schep het mengsel op de stijfgeklopte eiwitten en spatel het heel voorzichtig van beneden naar boven door elkaar.

Doe het mengsel over in een met koud water omgespoelde gladde puddingvorm of schaal en laat de mousse 3 uur in de koelkast opstijven.

Maak de rand van de mousse voorzichtig los van de puddingvorm en stort hem op een platte schaal.

Garneer de mousse eventueel met een toefje slagroom en een partje Citroen.