citrus-cedro6 personen

Bereidingstijd 15 minuten

Marineren 1 uur in de koelkast

Direct opdienen

 

Benodigdheden

  • glazen schaal
  • vijzel

Ingrediënten

  • 2 verse ceder Citroenen (eventueel te vervangen voor twee grote biologische Citroenen)
  • 1 biologische Citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 gekookte kreeft (600 gram)
  • 2 gefileerde zeebaarzen (elk 500 gram)
  • 1 krop sla
  • olijfolie extra vergine
  • zout
  • witte peperkorrels

Bereiden

Snijd de filet in plakjes, zoals met dat met zalm doet. Leg de plakjes zeebaars in een glazen schaal, maak ze aan met het sap van een Cedercitroen (ook wel sukadecitroen genoemd) of het sap van een gewone Citroen, zout, peperkorrels uit de vijzel en een straaltje olijfolie en laat ze ongeveer een uur afgedekt marineren in de koelkast.

Pel de kreeft en haal het vlees uit de staart en de scharen. Snijd de staart in plakjes en laat deze een uur marineren, met de stukjes vlees van de scharen, het sap van een sinaasappel, zout, witte peper en een straaltje olijfolie.

Snijd de tweede Cedercitroen in plakjes en zet deze ong. 10 minuten in het water. Giet ze vervolgens af en leg ze op een bord met slablaadjes, de kreeft en de uitgelekte plakjes zeebaars. Maak de carpaccio aan met een straaltje olijfolie, een beetje Citroensap en zout.

Klaar om te serveren.