Zoetzuur smeersel – Lemon Curd

Lemon CurdAl geproefd hoe zoet zuur kan zijn?

Deze Lemon curd is “squisito” (overheerlijk), zoals de Italianen dit zouden zeggen. Om je vingers bij af te likken.

De Nederlandse benaming voor “Lemon Curd” is “Citroenkaas” volgens de oude Nederlandse kookboeken.

Serveer dit overheerlijke zoetzure smeersel bij een kaasplateau of met een cake.

De Lemon Curd is zeer snel klaargemaakt, lees verder.

Lemon Curd

Bereidingstijd  10 minuten

Baktijd               5 minuten

Afkoelen            30 minuten

Dosis                  300 gram

Benodigdheden

  • kleine steelpan
  • zesteur
  • houten pollepel
  • garde
  • glazen weckpot
  • Citruspers

Ingrediënten

  • sap van 2 biologische Citroenen
  • zest van 1 biologische Citroen
  • 4 eidooiers
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram fijne kristal suiker

Bereiden

Was de Citroenen en rasp de schil van de Citroenen en hak de zest zeer fijn.

Pers de Citroenen uit.

Doe de roomboter, citroensap, zest, suiker en de eidooiers in een kleine pan.

Verwarm het op matig vuur, blijf regelmatig roeren totdat het mengsel dikker wordt.

Het is goed als het op vladikte is, de pan in koud water zetten om af te koelen.

Doe de Lemon Curd over in een glazen weckpot en bewaar het in de koelkast tot gebruik.

Ongeveer zes weken houdbaar.

Geen Reacties

Laat Reactie Achter