Hoe verzorg je een Citroenboom in ons klimaat? Bestel de Allimone Citroenkalender voor € 9,50 met privé advies € 15,00

05/07/2021

Ciao Citroenliefhebbers,

Ben je net als ik tuk op de Citroen en benieuwd hoe je een gezonde Citroenboom met sappige Citroenen kunt krijgen?

De 45 pagina’s tellende Allimone Citroenkalender zou elke Citroenboombezitter in zijn bezit moeten hebben.
Je leest met welke basisbehoeften maandelijks rekening gehouden moet worden voor een optimale verzorging.

Ben je in het bezit van een Sinaasappelboom, een Mandarijnboom, een Grapefruitboom of een Limoenboom of andersoortigen,
dan kun je ook voor advies bij Allimone terecht.
Deze behoren allemaal tot de Wijnruitfamilie, Rutaceae en dus krijgen ze dezelfde verzorging.

Hoe te bestellen?

De Allimone Citroenkalender

Stuur een reactie in het veld onderaan dit bericht of via e-mail: monique@allimone.nl.
Daarna stuur ik een e-mail met een instructie naar welke rekening je € 9,50 (incl. btw) kunt overmaken.
Daarna stuur ik je de digitale Citroenkalender toe.

Allimone Citroenkalender met persoonlijk advies

De Citroenkalender inclusief persoonlijk advies kost € 15,00 (incl. btw).
Dit houdt in dat ik een aantal foto’s van jouw Citroenboom bestudeer en adviseer wat de status is van jouw Citroenboom en wat je eventueel kunt doen om de gezondheid te verbeteren.

Workshops Citroenboomverzorging – online ook mogelijk !

Allimone geeft ook workshops Citroenboomverzorging in de tuin of aan de keukentafel bij jouw of bij mij thuis. Of online via de computer.
Zie voor meer informatie het bericht Allimone Workshop Citrusboomverzorging

 

Deel, vind leuk en volg Allimone op Facebook Allimone, op Twitter Allimone en op Instagram Allimonemo voor de laatste nieuwtjes over de Citroen.

Gezonde groet,

Monique
Allimone 🍋🌿

 

* De Citroenkalender is vernieuwd en heeft een extra pagina met de leukste en nuttigste adressen in binnen- en buitenland *

157 Reacties

 • Reply Christiaens Chris 29/06/2016 at 13:32

  ik had graag je stappenplan ontvangen, onze citroenboom heeft veel bladeren en dit jaar geen bloemetjes dus geen citroenen….kan je eigenlijk iets met de bladeren doen? ze ruiken zo lekker.
  dank voor alles

  • Reply Monique Verhoeff 30/06/2016 at 19:20

   Dag Chris, Als je mij een aantal foto’s stuurt van jullie Citroenboom dan kan ik ernaar kijken en je advies geven. zie mailadres bij contact. Dank.
   Ciao, Monique

 • Reply Leo van Kooten 04/07/2016 at 16:29

  Ciao Monique,
  Gaarne je advies over het volgende: 2 al wat oudere citrusboompjes uit Italie met een stamdikte van 7cm
  gaan scheuren vertonen op die stam. Groei , bloei en vrucht zijn uitstekend.
  Staan in pot van 50cm. Het soort is de Mitis
  Stellen je advies zeer op prijs.
  met vriendelijke groet

  • Reply Monique Verhoeff 07/07/2016 at 19:32

   Dag Leo, een miti is een soort sinaasappel, maar je vraag kan ook betrekking hebben op Citroenbomen. Dit kan gebeuren doordat winter en zon afgewisselend bevriezing en ontdooiing plaatsvindt in de cellen van de bast. Dan ontstaan er zogenaamde vorstspleten. Zo’n gespleten bast droogt uit en krult om en zo kunnen allerlei schimmels of ongedierte de boom binnendringen. Ter bescherming kun je de stam witkalken zodat dat niet gebeurt en het weerkaatst meteen de zon. Als je dit wenst dan kijk ik naar de foto’s die je me kunt opsturen naar Monique@allimone.nl. Ciao

 • Reply Laura van Ree 01/08/2016 at 23:57

  Ik zou graag een stappenplan willen ontvangen. Ik heb nu 4 beginnende citroenplantjes zelf gekweekt vanuit een aantal citroenpitten maar weet niet hoe ik nu verder moet.

  • Reply Monique Verhoeff 08/08/2016 at 19:54

   Dag Laura, wil je me svp een foto sturen van de Citroenboompjes ? dan kijk ik waar deze staan en hoe ze eruit zien. wil je me svp liken op FB ? daarop staat ook veel info. mijn e-mailadres is monique@allimone.nl Ciao

  • Reply Rien 25/04/2022 at 12:41

   Ik zou graag een citroenkalender wwillen bestellen

 • Reply js 20/08/2016 at 10:43

  Mijn bomen (twee stuks) hebben prachtige bladeren…maar geen bloemen en ook geen vruchten.
  Kan je mij jouw stappenplan sturen?

  • Reply Monique Verhoeff 28/08/2016 at 14:46

   Beste, Ik zou graag een foto ontvangen van de Citroenbomen, dan kan ik kijken waar dat mogelijkerwijs aan ligt. Ik ben mijn handzame boekje over de verzorging van de Citroenboom in Nederland aan het afronden en vertrouw erop het dit jaar uit te geven. De belangstelling is groot en daar ben ik blij mee. Dat betekent dat de Citroenboom zeer populair is in Nederland. Ik wacht uw bericht af en die kunt u sturen naar monique@allimone.nl. Dank en groet, Monique

 • Reply Gideon 22/08/2016 at 20:45

  Hoi hoi

  Ik heb nu plantjes van twee maanden oud. Ik zou graag een stappenplan of meer informatie willen ontvangen voor het opgroeien van plan tot citroenboompje.

  Groetjes

  Gideon Droog

  • Reply Monique Verhoeff 28/08/2016 at 14:47

   Ciao Gideon, Dat je er twee hebt is super goed voor de bloesems en de bestuiving ! Ik ben mijn handzame boekje over de verzorging van de Citroenboom in Nederland aan het afronden en vertrouw erop het dit jaar uit te geven. De belangstelling is groot en daar ben ik blij mee. Dat betekent dat de Citroenboom zeer populair is in Nederland. Mocht je een foto willen sturen dan kan ik je advies geven wat te doen op korte termijn. Ik wacht je bericht af en die kun je sturen naar monique@allimone.nl. Dank en groet, Monique

 • Reply Tim Vrij 05/09/2016 at 19:25

  Goedenavond,

  Nu heb ik een citroenplant, nu heeft hij veel uit groei..
  Maar ik heb ook het idee dat hij daardoor te zwaar wordt.
  Nu is hij slap door de zon weet niet of ook dat normaal is, s avonds trekt dat bij..
  Het gaat mij meer om die uitschoten en dat hij te zwaar word…
  Wat moet ik doen.

  Graag hoor ik van je

  Gr Tim

  • Reply Monique Verhoeff 06/09/2016 at 20:48

   Hi Tim, Ik heb de foto van jouw citroenboom gezien en inderdaad het is beter om hem aan het eind van deze maand te snoeien alvorens hij de kas in gaat om te overwinteren. De mooiste vorm is de open kroon vorm en die houdt in 4 grote takken en de overige takken steeds wegsnoeien. Zo breng je de kracht weer naar de kern van de Citroenboom. Succes en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel. Ciao, Monique

   • Reply Tim Vrij 11/09/2016 at 17:10

    Ok dank je wel voor je bericht, dus met andere woorden die onderste tak mag eraf…
    Van bovenaf gezien heb ik drie mooie takken met daaraan ook zij takken, dus die mogen er ook af zodat ik
    dus drie mooie takken over hou en dat de kern wordt van de citroenboom!!!
    En die bladeren op de stam naar boven toe mogen die er ook vanaf gehaald worden eind september!!
    Een kas heb ik niet echt eigenlijk, heb hem vorig jaar ook binnen gehouden, ik zet hem altijd zoveel mogelijk in
    zon licht en op een niet te warme plek… welke temperatuur is eigenlijk het beste als ik vragen mag.

    Ik hoor het wel weer van je,

    Ciao Tim Vrij

    • Reply Monique Verhoeff 13/09/2016 at 19:21

     Ha Tim, klopt wat je zegt, zo moet je de Citroenboom snoeien. De boom kan absoluut niet binnen helaas. Ik begrijp dat dat wat regelwerk vereist, echter het is beter om een bij een tuinder of kweker binnen te zetten. Ga eens informeren. Ciao, Monique

 • Reply Tim Vrij 24/09/2016 at 10:29

  Mag ik hem nu ook al snoeien, aangezien hij overal uitgroeien krijgt en ook op plekken waar het niet moet zeg maar..
  En een kas vinden is toch lastiger dan ik dacht… Rond purmerend/beemster..

  Ik hoor weer van je

  Gr Tim

  • Reply Monique Verhoeff 25/09/2016 at 12:32

   Hi Tim, Ik zal kijken of ik een kas of tuinder voor je kan vinden. Dit moeten er naar mijn idee zeker wel zijn. Inderdaad voordat de Citroenboom de kas of serre ingaat en om deze tegen de winterse vrieskou te beschermen, moet de boom gesnoeid worden.
   Dit doe je door de middelste tak(ken) weg te nemen. Dan wordt een holle (open) kroon gevormd, 3 of 4 takken, zonder dominerende hoofdtak in het midden. Takken of scheuten die naar binnen groeien mogen eveneens gesnoeid worden. Groeipunten aan de top dien je ook te snoeien.
   Je snoeit dus een derde terug en altijd net boven een gezonde zijtak, sterke knop of een paar knoppen. Let op de doornen die op de takken groeien.
   Hopelijk heb je voor nu voldoende aan mijn uitleg. Ti saluto, Monique

 • Reply Sander 13/10/2016 at 09:23

  Beste Monique,

  Complimenten met je leuke site.
  Wij hebben sinds enkele weken ook een citroen boom en ik had direct al wat vragen.
  Jonge blaadjes krullen soms wat naar binnen, en sommigen hebben aan de onderzijde een glimmend laagje, deze bladeren vallen er vrij snel van af. Ik dacht zelf dat het van een spinnetje af komt, maar wellicht heb jij er een antwoord op? Bij het glimmende is duidelijk een soort spoor te zien.

  Dan zijn er sommige takken die over elkaar heen zijn gelegd. Zo werd de boom geleverd, maar ik weet dus niet of de takken zo naar binnen gevouwen zijn voor transport van de boom.

  Ik las dat de wortels het fijn vinden om droog te raken voordat zij weer nieuw water krijgen, klopt dat? Het is al oktober maar ik merk dat de plant veel water vraagt, anders gaan de jonge blaadjes hangen. We geven regenwater.

  Ik heb de pot vast ingepakt ivm de koude nachten, en zet hem elke avond en nacht in de schuur, achter een raam waar de zon op staat, daar zal hij op koude winterdagen ook staan. De diameter van de pot hebben we bij het verpotten direct verdubbeld, de klei afgespoeld en mediterrane aarde gebruikt.

  Per mail zal ik je foto’s sturen van de boom en de punten die ik hierboven heb beschreven.
  Ik hoop dat je ons kunt helpen.

  Groeten van Sander

  • Reply Monique Verhoeff 13/10/2016 at 21:39

   Dag Sander, dank voor je compliment. Ik heb je mail en de foto’s ontvangen. Vanwege de vele vragen heb ik besloten je te antwoorden in de mail. Veel succes en bij aanvullende vragen, je weet me te vinden. Groet, Monique

 • Reply Yvonne Koster 13/10/2016 at 15:36

  Beste Monique, Heel goed dat ik via een mail je vragen kan stellen. Ik woon grotendeels in de Algarve, Portugal en heb een citroenboom. Tot nu toe kreeg ik heel veel citroenen, maar de laatste tijd zijn deze kleiner en als ik de citroenen uitpers dat is er weinig sap. De boom krijgt veel water. Ik heb gelezen dat een citroenboom maar één liter water nodig heeft in de 2 weken. Omdat de vruchten er wat uitgedroogd bijhangen, heb ik de boom de laatste maanden meer water gegeven, maar dit is misschien verkeerd? Tevens wil ik de boom gaan snoeien en wat mest geven. Ik heb gelezen dat het goed is om kalk te geven. Waar koop ik dit en hoe pas ik dit toe. Wel heb ik inmiddels ijzer gekocht in poeder vorm, die ik na het snoeien wil geven. Graag je advies over mijn boom. Hartelijke groeten van mij, Yvonne Koster.

  • Reply Monique Verhoeff 13/10/2016 at 21:41

   Dag Yvonne, Wat leuk dat je me benadert en dan vanuit de Algarve ! Jammer dat de citroenen kleiner en en minder sappig zijn. Kan een voedingsprobleem zijn. Ik wil je vragen of je mij per mail de foto’s wilt sturen dan kan ik een goed beeld krijgen van de Citroenboom. En dan kan ik je advies geven wat te doen. Mijn e-mailadres is monique@allimone.nl. Alvast dank, groet, Monique

 • Reply Robert 08/11/2016 at 00:49

  Hi Monique!
  Super leuk en informatief jou website over citroenen zeg.
  Wij hebben sinds het voorjaar een citroenboompje van Ikea, jaja.
  Die stond eerst in een vrij kleine metalen emmer.. Na recentelijk van jouw te hebben gelezen dat terracotta de beste keuze is staat die inmiddels daarin en ook gelijk een flinke slag groter, aangezien er een behoorlijke groei in zit. Zie de verse uitlopers op de foto’s.
  Kan je nog eens uitleggen wat nou precies het voordeel van terracotta is? Kon dat niet echt vinden.
  En moet het boompje gesnoeid worden? Of vooral wild laten doorgroeien?
  Toen we de boom kochten zaten er 4 flinke gele vruchten aan en die smaakten heerlijk.
  Momenteel zitten er 5 groene vruchten aan, 2 aardige grote, 2 hele kleine en een medium. Hoe lang duurt het gemiddeld dat de vruchten geel en rijp zijn?
  Zodra het gaat vriezen zetten we hem in de schuur, een betere plek hebben we er niet voor helaas. En hoe kom je aan kalkwater als ik nog vragen mag?

  Hartelijk dank alvast voor je tijd en antwoorden.

  Groet Robert

  • Reply Monique Verhoeff 08/11/2016 at 10:26

   Hi Robert, dank voor het compliment. Goed dat je me benadert met vragen die inderdaad belangrijk zijn voor de verzorging van de Citroenboom. Wat geestig om te zien dat je deze bij Ikea hebt gekocht. Ik zal jouw vragen uitgebreid in de mail beantwoorden. Groetjes, Monique

 • Reply Monique Griffioen 13/11/2016 at 15:40

  Hallo Monique,
  Ik ben al een tijdje aan het rondsurfen op je site, erg leuk! Begin dit jaar heb ik een mooie citroenboom gekocht en deze hele zomer heeft ‘ie buiten op een zonnige warme plek gestaan. De boom is ongeveer 2 meter hoog en staat in een grote pot op wieltjes. Mega veel citroenen geoogst en de flessen Limoncello di Crema e, citroen siroop vullen de voorraadkast 🙂
  Nu het kouder is hebben de de citroenboom onder de carport ( 3 zijden dicht) gezet, maar hoe kunnen we nu voor de juiste belichting zorgen? Er hangen TL balken maar ik vraag me af of dat wel de juiste lichtsoort is.
  Kun je me hierin adviseren?

  Alvast bedankt!
  hartelijke groet, Monique

  • Reply Monique Verhoeff 14/11/2016 at 11:36

   Ciao Monique,
   Dank en ook dank voor de foto’s in de mail. Wat een ontzettend mooie bloeiende Citroenboom ! en wat een fantastische oogst, ongelofelijk, daar doen we het allemaal voor. Ik ben benieuwd hoe lang je deze boom al hebt en hoe oud deze is? Inderdaad is het goed om de boom binnen te zetten en ook al is het geen optimale oplossing voor de boom, echter, ik begrijp ook dat je een twee meter hoge boom niet zomaar verplaatst naar een kas. Dus zoveel mogelijk bij het licht zetten. Ik zie overigens dat de takken door het gewicht van de Citroenen zijn gebogen. Je doet er goed aan om deze te ondersteunen door bv. gedroogde bamboestokjes in de pot te zetten en de takken met touw daaraan te verbinden. Zo kunnen de voedingsstoffen ook het uiteinde van de takken en de vruchten bereiken. Er zijn inderdaad speciale lampen verkrijgbaar waar ikzelf geen ervaring mee heb en die zal ik je mailen dan kun je je laten informeren.
   Leuk dat je het hebt gedeeld en nogmaals complimenten dat de boom het zo goed doet !
   Groet,
   Monique

 • Reply jeroen 30/11/2016 at 22:51

  Beste Monique, goedeavond,

  Graag wil ik jou citroenkalnder bestellen! Helaas werkt (bij mij) de bestel link niet…
  Groetjes,
  Jeroen

  • Reply Monique Verhoeff 01/12/2016 at 15:51

   Beste Jeroen, ik heb de Citroenkalender aan je toegestuurd. Veel leesplezier en Citroenen gewenst. Ik hoor uiteraard graag wat je ervan vindt. Gezonde groeten, Monique

 • Reply Sander 01/12/2016 at 01:26

  Hallo Monique,

  Complimenten met je leuke site. Graag zou ik de citroenkalender bij je bestellen.

  • Reply Monique Verhoeff 01/12/2016 at 15:49

   Beste Sander, ik heb de Citroenkalender aan je toegestuurd. Veel leesplezier en Citroenen gewenst. Ik hoor uiteraard graag wat je ervan vindt. Gezonde groeten, Monique

 • Reply Marga van Slooten 01/12/2016 at 15:55

  Hallo Monique, ik ben geinteresseerd in de citroenkalender. Kan ik deze ook eerst even inzien?

  Vriendelijke groet,
  marga van slooten
  mvanslooten@tele2.nl

 • Reply Wim Wisseborn 03/12/2016 at 16:31

  Ik zou graag jou stappenplan ontvangen. Mijn citroen boomje heeft het zwaar de bladeren worden aangevreten soms vanuit het midden maar ik kan niet ontdekken wie of wat daar verantwoordelijk voor is. Graag jou advies. Vriendelijke groet Wim Wisseborn

 • Reply Albert Zijp 03/12/2016 at 16:46

  Hallo, zou graag de kalender ontvangen, dankjewel!

 • Reply René Meesters 22/12/2016 at 23:39

  Graag zou ik een citroenkalender 2017 bestellen.
  Maar de link werkt niet.

  • Reply Monique Verhoeff 24/12/2016 at 17:21

   Dag René, er is geen link, wat je nu doet een reactie achterlaten is perfect. Via Wetransfer heb ik je De Citroenkalender toegestuurd. Groet, Monique

 • Reply Barbara Hoogendoorn 01/01/2017 at 11:41

  Dag Monique, ik zou ook graag je citroenkalender ontvangen want ik wil graag goed voor mijn boompje zorgen zodat hij veel vruchten zal blijven dragen.

 • Reply Eileen 09/02/2017 at 22:10

  Hallo Monique!
  Leuke site 🙂
  Ook ik zou graag een citroenkalender willen ontvangen.. De bestellink doet het niet. Alvast bedankt!

  Groetjes, Eileen

  • Reply Monique Verhoeff 09/02/2017 at 22:57

   Hi Eileen, ik zal je de Citroenkalender toesturen ! Veel plezier ermee en ik ontvang graag een foto van jouw Citroenboom via monique@allimone.nl Groet, Monique

 • Reply Maarten 13/02/2017 at 17:01

  Hey Monique,

  Graag zou ik de citroenkalender bestellen 🙂 we verhuizen binnenkort naar een woning waar er een heel zonnige patio is en ik zou graag enkele citrusboompjes aankopen . Maar mezelf eerst een beetje inlezen over welke soorten het hier “goed” doen. Nu heb ik enkel maar een klein vingerlimoenboompje.

  Vriendelijke groetjes,

  Maarten

  • Reply Monique Verhoeff 15/02/2017 at 15:56

   Dag Maarten, dat klinkt goed een woning met een patio, daar zullen de Citroenboompjes van gaan juichen . Ik heb je mijn Citroenkalender doorgestuurd. Overigens mooie Citroenboompjes (de standaard Citrus Limon) kun je verkrijgen via http://www.plantencentrumexotica.be, kwalitatief en voordelig. Succes met de verhuizing en ik ontvang graag wat foto’s. Groet, Monique

 • Reply Tim 17/02/2017 at 15:20

  Hoi Monique,

  Ik heb twee citroenplanten van zo’n twee jaar oud, ik vroeg me af hoe en wanneer ik deze het beste kan snoeien.
  Ook wil ik graag de citroenkalender ontvangen.

  Tim

  • Reply Monique Verhoeff 18/02/2017 at 13:07

   Hi Tim, de Citroenboom kun je twee keer per jaar snoeien. Hoe en wanneer je dat het beste kunt doen, staat beschreven in mijn Citroenkalender. Die heb ik je zojuist toegestuurd. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Foto’s zijn ook altijd welkom en leuk om te ontvangen. Succes en groet, Monique

 • Reply ingrid hoffman 02/04/2017 at 18:41

  Hi wat een leuke site! Wij hebben een huis in Zuid-Frankrijk (Carcassonne) gekocht en ik wil graag oa een citroenboom planten. Ik probeer je kalender te bestellen maar de link werkt niet. Kan je mij vertellen hoe ik aan de kalender kom? Heb je ook nog advies voor het beste ras? grtjs Ingrid

  • Reply Monique Verhoeff 03/04/2017 at 12:38

   Beste Ingrid, merci voor jouw compliment over de website en wat leuk dat je citroenbomen wilt aanschaffen. De Citrus Limon is de meest gangbare en die zou ik je adviseren. Plant deze in een terracottapot. Deze zal het fantastisch doen in Zuid-Frankrijk! Wat leuk dat je de Citroenkalender hebt besteld. Deze zal ik je toesturen. Stuur me wat foto’s toe wanneer je de Citroenbomen hebt gekocht. Salut Monique

   • Reply Eveline Houben 12/07/2017 at 21:33

    Beste, Zijn er kosten verbonden aan het bestellen van de kalender ? Wat een fijne site trouwens ! Mijn boom is al enkele jaren oud en heeft al vruchten gedragen. Nu vallen de kleine vruchten af dit jaar. Maar ik geef dagelijks water. Ik begrijp na wat lezen op de site dat dat veel te veel is…
    groetjes Eveline

 • Reply Boy 07/04/2017 at 20:42

  Beste Monique,
  wij hebben afgelopen jaar een citroenplant meegenomen vanuit griekenland en een zak citroenen
  jawel het was een plantje van 150 cm opgerold in de koffer.
  maar hij doet het nog, staat in de kamer.
  de losse citroenen hebben we lekker opgemaakt, er waren een paar citroenen bij waar de pitten waren gaan schieten
  we hebben deze in de grond gepoot we hebben er 11 van ongeveer 10-15 cm
  weet jij of dit gaat lukken tot citroenboom.
  je leest het , hierdoor hebben we wel wat vragen, vandaar mijn vraag naar de kalender.

  • Reply Monique Verhoeff 11/04/2017 at 18:11

   Hallo Boy, jouw Citroenboompje heeft al een heel avontuur achter de rug en goed te horen dat hij het doet. Verstandiger is echter om deze niet in huis te houden, maar in een soort kas of een ruimte waar het ong. 5C graden is en waar er voldoende (zon-)licht naar binnenkomt. Medio mei mag de boom pas naar buiten, daarvoor is het nu nog te koud. Leuk he om de pitten te laten ontkiemen. Je mag veel geduld hebben, want het kan ong. 4 jaar duren voordat er überhaupt Citroenen aankomen. Dat is niet zeker. De meeste bomen die je in de winkel koopt zijn geënt op een basis van een andere citrusboom. Uiteraard kan ik je de Citroenkalender en de maandelijkse Quick Scan toesturen. Andersom vind ik het leuk als je foto’s toestuurt. Succes en groet, Monique

 • Reply manon pekelharing 23/04/2017 at 11:12

  Hallo,ik zou graag tips krijgen over citroenboompjes die vanuit Italie hierheen zijn gekomen en nu na hun transport in een donkere, koude vrachtwagen hun blaadjes laten vallen. Op welke manier kun je ze nu het beste helpen? Voeding geven? Koel zetten op een lichte plek of juist warmer en licht?

 • Reply Dennis nieuwenhuis 29/04/2017 at 13:59

  Leuk idee , lijkt me wel heel gemakkelijk

 • Reply Roos 05/05/2017 at 14:56

  Hallo Monique, wij hebben een citroenboompje van ongeveer 50 cm hoog gekocht. Het boompje zit in een plastic pot van 24 cm doorsnee. Is het verstandig om het boompje nu direct na aankoop in een grotere terracottapot over te planten of kan het voorlopig in deze pot blijven staan? Graag ontvang ik ook jouw citroenkalender zodat we ons boompje tot grote groei en bloei kunnen laten komen ;-). Alvast hartelijk dank.

  • Reply Monique Verhoeff 05/05/2017 at 18:30

   Hallo Roos, dat is leuk en je doet er goed aan om deze meteen in een terracottapot te zetten. Kijk hiervoor op http://www.terracottaspecialist.nl, prachtige potten uit Italië. Koop ook meteen Mediterraans potgrond, dan zit er goede voeding in. Want vanaf mei is het nodig dat je de Citroenboom voeding geeft, in ieder geval tijdens de bloei en groeiperiode. Heel veel succes en uiteraard veel Citroenen gewenst, groetjes Monique. P.s. Ik zal je een aparte mail sturen over de Citroenkalender.

 • Reply Sofie 07/05/2017 at 08:03

  Dag Monique

  Leuk dat ik deze website heb ontdekt! Ik heb al enige tijd een citroenboom maar ik vond maar weinig info over de verzorging ervan. Mijn citroenboom geeft nu ook al een tijdje geen vruchten. Als er een Citroën verschijnt blijft hij ook groen en groeit hij niet verder. Waarschijnlijk verzorg ik hem niet zoals het hoort… Ik zou heel graag de citroenkalender bestellen! Alvast bedankt. Groetjes Sofie

  • Reply Monique Verhoeff 07/05/2017 at 16:07

   Hallo Sofie, wat leuk dat je de Citroenkalender hebt besteld. En wat jammer te horen dat de Citroenboom geen citroenen geeft en als deze groeien dan blijven ze groen. Dat kan inderdaad aan veel zaken liggen. Heb je de boom ooit gesnoeid, geef je voeding tijdens de groei- en bloeiperiode, geef je 2 x in de maand een liter water in de zomerperiode in de winter is dit 1 x per maand een litter en dan afgewisseld regen- en kalkwater. Staat de boom in een terracottapot en staat de boom in een kas dus niet te warm, voldoende ventilatie met frisse lucht en veel licht etc. Dat zijn zo al essentiële zaken waar je rekening mee dient te houden. Stuur me wat foto’s toe dan kan ik ernaar kijken en laat ik je weten. vriendelijke groet, Monique

 • Reply miranda 08/05/2017 at 07:18

  Beste Monique.

  Graag wil ik de citroenkalender bestellen maar op de een of andere manier lukt het niet!
  vriendelijke groet en een fijne dag verder,
  Miranda

  • Reply Monique Verhoeff 08/05/2017 at 13:37

   Beste Miranda, Ik zal contact met je opnemen via de e-mail over de Citroenkalender. Dank voor je bestelling. Groet, Monique

 • Reply Jakob neirinck 19/05/2017 at 03:13

  Hallo Monique, bedankt voor de bruikbare tips en weetjes. Ik wil me hier nog meer in verdiepen dus zou ik ook graag jouw kalender bestellen, is dat nog mogelijk? Ik heb een citroen en een limoenboompje, kan ik deze op dezelfde manier verzorgen? Heel leuk om te zien hoe enthousiast je bent over deze mooie planten. Vriendelijke groet, Jakob

 • Reply Natasha De Moor 25/05/2017 at 11:01

  BesIk zou ook graag de kalender ontvangen

  alvast bedankt

  Mvg Natasha

 • Reply Saskia 26/05/2017 at 02:22

  Beste Monique.
  Ik heb een citroenboompje gekocht en zou graag meer informatie willen hebben over hoe ik deze kan verzorgen. Kan ik een Citroenkalender bij je bestellen?

  Groet, Saskia

 • Reply Kim 29/05/2017 at 19:56

  Hoi, ik zou graag de citroenkalender willen bestellen.

  Grt kim

 • Reply Sander 02/06/2017 at 12:49

  Graag zou ik de kalender ontvangen. Dank!

 • Reply Mieke Hoing 08/06/2017 at 12:24

  Hallo Monique, voor de winter heb ik het citroenboompje dat mijn zoontje enkele jaren geleden op school zaaide, gesnoeid volgens jouw advies. Ik zou graag jouw citroenkalender ontvangen, zodat ik ook verder op de juiste manier voor het boompje kan zorgen. Alvast veel dank!

 • Reply Laurien 12/06/2017 at 20:24

  Hallo Monique!
  Leuke website!
  Ook ik zou graag een citroenkalender willen ontvangen, maar de bestellink werkt niet. Alvast bedankt!
  Groetjes, Eileen

  • Reply Monique Verhoeff 24/06/2017 at 14:19

   Beste Laurien, leuk dat je de Citroenkalender hebt besteld. Ik zal je hierover mailen. Groet, Monique

 • Reply Patricia 14/07/2017 at 22:48

  Beste Monique,

  Graag zou ik de kalender willen bestellen.

  Bij voorbaat dank!!

  • Reply Henk verhoef 22/07/2017 at 20:27

   Hallo Monique
   Graag zou ik de kalender willen bestellen
   Met vriendelijke groet
   Henk verhoef

 • Reply Frits Janssen 24/07/2017 at 17:13

  Beste Monique,

  Als toekomstige citroenboom eigenaar( mijn zoon neemt hem mee uit Limone sul garda) wil ik uiteraard ervoor zorg dragen dat wij er jarenlang plezier aan kunnen beleven.
  Gezien jou expertise zou ik dan ook graag de kalender ontvangen zodat de boom de juiste verzorging ontvangt.
  Groetjes Frits

 • Reply Mia vloothuis 29/08/2017 at 23:21

  Dag Monique, zou je me de kalender op willen sturen?

 • Reply Milou Belle 30/08/2017 at 17:47

  Hallo Monique,

  Graag zou ik de kalender willen ontvangen als toekomstige citroenboomeigenaar :-D.

  Groetjes,

  Milou

 • Reply Mark Fleuren 19/09/2017 at 17:56

  Hoe kan ik aan een kalender komen ?

  Mvg mark

  • Reply Monique Verhoeff 10/10/2017 at 10:13

   Hi Mark, hopelijk heb je de Citroenkalender in goede orde ontvangen en ben je er al mee aan de slag. Groet, Monique

 • Reply Yannick 19/10/2017 at 21:33

  Hallo Monique ,
  Ik zou graag de Citroën kalender willen ontvangen! Zodat ik de beste zorg kan geven aan mijn boompje

  • Reply Monique Verhoeff 22/10/2017 at 09:09

   Beste Yannick, leuk dat je de citroenkalender besteld. Groet, Monique

 • Reply Veerle Vervaeke 02/12/2017 at 14:55

  Hi Monique!
  Ik had ontzettend graag jouw citroenkalender ontvangen, boordevol leuke en inspirerende tips.
  We hadden sedert 2 jaar 3 plantjes die we zelf kweekten uit zaadjes van citroenen die we uit Amalfi meebrachten.Helaas blijft er maar eentje van over en die wil ik echt niet kwijt!!
  Alvast bedankt!!

 • Reply Hans Schijns 09/12/2017 at 21:16

  Hoi Monique.

  Enkele jaren geleden zijn wij naar zuid Frankrijk op vakantie geweest waar wij bij een tuincentrum een afgeprijsd niet uitziend geënt citroen boompje hebben gekocht van ongeveer 60 cm hoog. Inmiddels is de plant na 2 x verpoten uitgegroeid tot een vertakt boompje van 1.20 meter en heeft dit jaar 4 grote citroenen opgeleverd. Soort weet ik niet maar hij heeft wel een erg dikke schil de 4 vruchten wogen 1315 gram bij elkaar. Schil gebruik ik voor het maken van limoncello misschien kan ik later met de schil nog iets doen?. Ben heel benieuwd naar jou citroenkalender.
  Met vriendelijke groet Hans

  • Reply Monique Verhoeff 10/12/2017 at 17:29

   Beste Hans, wat fantastisch dat je boom zo goed groeit. Zou je een foto willen sturen? Snoei je deze goed ? en staat deze al binnen voor de winter ? Limoncello van de schil maken is perfect. Het zou een Cedercitroen kunnen zijn. Dat kan ik op de foto bekijken. Over de Citroenkalender zal ik je een aparte e-mail sturen. Groetjes, Monique

 • Reply Suzanne Post 31/01/2018 at 09:47

  Hallo Monique,
  Mijn twee, vorig jaar uit citroenpitten gekweekte, citroenplanten zijn nu zo’n 50 cm hoog, en zien er heel gezond uit. Ze hebben de hele zomer buiten gestaan, en staan binnen nu op de vensterbank op het zuiden.
  Ik zou het fantastisch vinden als het volwassen citroenboomjes kunnen worden, en zou daarom erg graag je citroenkalender ontvangen. Leuke site trouwens, heb hier het afgelopen jaar regelmatig op gekeken.
  Groet,
  Suzanne

  • Reply Monique Verhoeff 01/02/2018 at 10:32

   Beste Suzanne, wat leuk dat de Citroenplant al zo hoog is geworden. Heeft deze ook al bloesems gegeven? Ik zal je een e-mail sturen over de bestelling van de Citroenkalender. Succes met jouw Citroenplanten ! Groetjes, Monique

 • Reply Chris 06/02/2018 at 20:54

  Wij hebben sinds 3 jaar een citroenboom uit Spanje. Afgelopen jaar voor het eerst grote citroenen geoogst! Na 8 maanden waren ze al groot en geel. In de winter moet de boom wel naar binnen aangezien we geen kas hebben. Hij laat dan wat blad vallen, maar elk voorjaar loopt hij weer volop uit! Wij zouden heel graag de kalender ontvangen.

 • Reply Herwig Volckaert 26/02/2018 at 23:39

  Hallo, we hebben een citroënboompje gekocht en lezen met belangstelling jou tips.
  Graag willen we ook jou kalender ontvangen.
  Bij voorbaat dank
  Groetjes
  Herwig

 • Reply Maruth 05/03/2018 at 10:31

  Hallo Monique,

  Ik wil graag bij jou een citroenkalender kopen voor zeven Euro vijftig. Het lijkt me leuk om een citroenboompje, te verzorgen.

  • Reply Monique Verhoeff 06/03/2018 at 10:39

   Beste Maruth, Dank voor de bestelling ! Ik zal je een e-mail sturen. Mocht je vragen hebben, voel je vrij te mailen, ok. Groetjes, Monique

 • Reply Maruth 05/03/2018 at 10:31

  Hallo Monique,

  Ik wil graag bij jou een citroenkalender kopen voor zeven Euro vijftig. Het lijkt me leuk om een citroenboompje, te verzorgen.

 • Reply karin schillemans 03/04/2018 at 07:53

  Hallo

  Ik heb gisteren een citroenboompje gekocht en ik wil graag de citroenkalender kopen, zodat ik hem de juiste verzorging kan geven

  • Reply Monique Verhoeff 03/04/2018 at 09:05

   Super Karin, dank voor je bestelling. Ik zal je een e-mail met instructies toesturen. Veel succes met je Citroenboom. Gezonde groet, Monique

 • Reply marie-rose vanden driessche 18/04/2018 at 12:57

  beste monique
  ik wil graag zo’n citroen boekje kopen maar hoe doe ik dat
  groetjes marie-rose

  • Reply Monique Verhoeff 03/05/2018 at 10:46

   Beste Marie-Rose, ik heb je inmiddels een e-mail gestuurd hoe je de Citroenkalender kunt aanschaffen. Met vriendelijke groet, Monique

 • Reply Inge 18/05/2018 at 20:52

  Hallo Monique,

  Eindelijk een buiten en nu ook een citroenboompje! Lees al veel tips, maar zou ook graag de citroenkalender ontvangen.
  Hoor graag hoe te bestellen.

  Vriendelijke groet, Inge

  • Reply Monique Verhoeff 08/06/2018 at 09:43

   Hi Inge, ik heb je de Citroenkalender inmiddels toegestuurd. Heb je nog vragen of foto’s dan hoor ik het graag. Gezonde groeten, Monique

 • Reply W.v. Kruijsdijk 22/05/2018 at 10:18

  Citroën kalender bestellen

 • Reply Jeanne Kapitein 11/06/2018 at 15:11

  Graag bestel ik de citroenkalender

 • Reply Joke 22/06/2018 at 14:30

  Graag zou ik ook een citroen kalender willen bestellen Maar ik weet niet hoe dat hier moet
  Gr Joke

 • Reply Joke 22/06/2018 at 14:57

  Graag bestel ik een citroenkalender , zou je het stappenplan van bestellen door willen geven?

  • Reply Monique Verhoeff 01/07/2018 at 06:30

   Beste Joke, de Citroenkalender en de quickscan zijn inmiddels naar je toegestuurd. Ik hoop dat je tevreden bent. Feedback is welkom. Groetjes, Monique

 • Reply Salima 21/07/2018 at 18:00

  Hallo

  Ik zou graag het volgende willen weten. Doordat het een strenge winter was en ik vorig jaar mijn citrienboom niet heb bedekt, dacht ik het dit jaar ook niet te doen. Hij heeft dan alle bladeren verloren, niet een is blijven zitten. Ik dacht dat de boom voor de vuilbak was. Maar neen hij heeft sinds mei terug nieuwe blaadjes gemaakt. Niet meer aan de kruin maar onderin aan de stam. Zo is nu wel heel mijn boompje vol. Het enige dat me opvalt is dat de bladeren niet meer meteen de gewoonlijke vorm hebben. Ze vormen zich eerst een hartvormig blaadje waar meeteen een gewoon blad aan komt. Ik voeg u de foto en kaan u zien hoe het eruit ziet. Is dit normaal? Daarnaast heb ik nog altijd na 4 jaar nog geen enkele citroen, is dit ook normaal? Wat moet ik er aan doen?

 • Reply Karin Maan 22/08/2018 at 20:26

  Hallo,,
  Ik heb een paar citroenboompjes in verschillende stadia: 1 waaraan al vruchten hangen, 1 jongere, van 50 cm hoog en een aantal zaailingen. Ik vind het ontzettend leuk om de ontwikkeling van al dieplanten te volgen en ik zou heel graag de citroenkalender willen bestellen.
  Hoe gaat dit in zijn werk?
  PSV: ik vind je site erg leuk!

  • Reply Monique Verhoeff 27/08/2018 at 08:55

   Beste Karin, dank voor het bestellen van de Allimone Citroenkalender. Ik heb je in een separate e-mail laten weten. en dank voor je compliment 🙂 Gezonde groet, Monique

 • Reply Tessa Straatman 26/08/2018 at 13:58

  Ik ben zeer geïnteresseerd in de citroenkalender.
  Gr. Tessa

  • Reply Monique Verhoeff 27/08/2018 at 08:53

   Beste Tessa, dank voor het bestellen van de Allimone Citroenkalender. Ik stuur je een separate e-mail. Gezonde groet, Monique

 • Reply Jan Krol 29/09/2018 at 17:26

  Beste Monique, graag bestel ik de Allimone Citroenkalender.
  m.v.g. Jan.

  • Reply Monique Verhoeff 24/10/2018 at 13:04

   Beste Jan, Je hebt inmiddels de Citroenkalender ontvangen. Ik verneem graag van je of het lukt om de adviezen op te volgen. Met gezonde groet, Monique

 • Reply Ernst van Oort 15/10/2018 at 17:57

  Ik ben ook zeer geinteresseerd in de citroenkalender

  Bij voorbaaddank. Ernst

  • Reply Monique Verhoeff 24/10/2018 at 13:04

   Beste Ernst, Je hebt inmiddels de Citroenkalender ontvangen. Ik verneem graag van je of het lukt om de adviezen op te volgen. Met gezonde groet, Monique

 • Reply Ingrid Kunst 21/11/2018 at 16:12

  Beste Monique,

  Ik ben geinteresseerd in de citroenkalender.
  Wilt u mij de instructies geven hoe ik die kan ontvangen? Vrgr. Ingrid

 • Reply Ronny Zwaenepoel 20/01/2019 at 16:18

  Beste Monique
  Ik heb al 4 jaar een citroenboomtje het eerst jaar had ik vruchten .Maar de volgende jaren veel blad en zeer kleine vruchten precies niet groter dan erwt ,Daarom vraag ik jou om jou citroenkalender te kunnen aankopen ,wat ik eigenlijk allemaal verkeerd doe om mooie vruchten te kunnen kweken
  Met vriendelijke groeten ronny

  • Reply Monique Verhoeff 21/01/2019 at 13:20

   Beste Ronny, ik zal je per mail een bericht sturen hoe je de Allimone Citroenkalender kunt bestellen. Daarnaast zou ik het prettig vinden als je me wat foto’s stuurt dan kan ik je een eerste advies geven wat te doen. Met vriendelijke groet, Monique

  • Reply veronique 24/01/2019 at 11:45

   hoe kan ik een calender ontvangen

 • Reply Ronny Zwaenepoel 23/01/2019 at 18:20

  Dag Monique,
  Alvast bedankt om mij terug te mailen .Ik heb enkele foto’s van mijn citroenboomtje maar weet niet hoe ik jou deze foto’s moet door mailen .Ik heb geen emal adres om jou .
  Met vriendelijke groeten
  Ronny

 • Reply Daantje 05/02/2019 at 21:15

  Beste Monique,

  Ik heb sinds kort een citroenboom, gekregen als cadeau met veel emotionele lading, Ik wil hem graag goed verzorgen maar weet eigenlijk niks van tuinieren, en nu begint hij wat bladeren te verliezen, verkoopt u uw kalender nog?

  Hoe kan ik deze ontvangen?

  Met vriendelijke groet,

  Daantje Rijnja

  • Reply Monique Verhoeff 08/02/2019 at 13:57

   Beste Daantje, ik heb jouw vragen reeds via de e-mail beantwoord. Groetjes, Monique

 • Reply Bente Raben 16/03/2019 at 12:12

  hallo,
  ik zou graag een citroenkalender willen bestellen. Hoe kan ik dat doen?
  groetjes Bente Raben

  • Reply Monique Verhoeff 19/04/2019 at 12:18

   Beste Bente,
   Inmiddels heb ik je een email met instructies gemaild. Ik hoor graag van je. Succes met je Citroenboom.
   Met vriendelijke groet,
   Monique

 • Reply Frans Kadmaerubun 08/04/2019 at 03:15

  Hoi. Ik zou graag de citroen kalender willen bestellen.
  Ik wacht op jouw mail met verdere instructies!
  Groetjes
  Frans Kadmaerubun.

 • Reply Patricia Merckx 16/04/2019 at 10:14

  Beste allimone ik had graag de citroenkaleder besteld + de potjes voor de halve Citroen ……..enz….

  • Reply Monique Verhoeff 19/04/2019 at 12:16

   Beste Patricia,

   Dank voor je bestelling, ik heb je inmiddels een email met instructies gestuurd. Veel plezier met je Citroenboom.

   Groetjes,
   Monique

 • Reply Deckers Gaby 19/04/2019 at 07:39

  Beste,
  Kan ik een citroenkalender bestellen ?
  Heb enkele weken geleden een citroenplant gekregen en zou die graag op de juiste manier verzorgen.
  Dank u,
  Gaby

  • Reply Monique Verhoeff 19/04/2019 at 12:15

   Beste Gaby,

   Ik heb je inmiddels een email gestuurd met de instructies. Veel plezier met je Citroenboom.
   Groetjes,

   Monique

 • Reply Paula Latupeirissa 24/04/2019 at 20:18

  Hoi Monique, ik heb ook een citroenboompje gekocht en ben er zó blij mee… er hangen nu al een stuk of 10 citroenen aan, ééntje heb ik geplukt om te proeven… heerlijk! Vol fris sap! Heb m al over- gepot, maar wil graag een kalender bestellen, groet Paula

  • Reply Monique Verhoeff 29/04/2019 at 12:28

   Beste Paula, Je hebt inmiddels de Citroenkalender ontvangen. Ik hoop dat het naar wens is en gaat. Veel succes met het verzorgen van jouw Citroenboom. Groeten, Monique

 • Reply Vyncke karin 29/04/2019 at 06:57

  Hallo,

  Ik zou graag de citroenkalender ontvangen

 • Reply Vyncke Titi - karin 29/04/2019 at 13:26

  Heb dit reeds ingevuld is dit dan in orde ?

 • Reply Saskia 25/05/2019 at 19:24

  Ik zou graag de kalender ontvangen

 • Reply Mirjam 10/07/2019 at 08:07

  Ik zou graag de kalender ontvangen.

 • Reply Igor van Remoortere 15/07/2019 at 21:16

  Ik zou graag de kalender ontvangen

  • Reply Monique Verhoeff 06/08/2019 at 08:15

   Beste Igor, ik heb je de instructies voor betaling van de Citroenkalender opgestuurd. Heb je deze goed ontvangen ? Ik hoor graag. Met vriendelijke groet, Monique

 • Reply Barbara Toussaint 19/07/2019 at 08:26

  Monique, Wil je zo vriendelijk zijn mij een kalender te sturen? Ik heb inmiddels twee spruiten uit pitten van zo’n 40 cm en ik wil graag weten hoe nu verder te verzorgen. Vast dank en groet

  • Reply Monique Verhoeff 06/08/2019 at 08:13

   Beste Barbara, Ik heb je inmiddels de Allimone Citroenkalender toegestuurd. Kun je ermee uit de voeten ? Anders hoor ik je graag. Met vriendelijke groet, Monique

 • Reply Ellen en John 25/07/2019 at 21:40

  Beste Monique, 2 weken geleden hebben wij een afdankertje gekocht bij de bloemist.
  Hij begint al aardig uit te lopen in de nieuwe mediterrane potgrond en om wilen nu ook de Allimone Citroenkalender bestellen.

  • Reply Monique Verhoeff 06/08/2019 at 08:21

   Beste Ellen, ik heb je de instructies voor betaling van de Citroenkalender opgestuurd. Heb je deze goed ontvangen ? Ik hoor graag. Met vriendelijke groet, Monique

 • Reply Caroline van Delft 06/11/2019 at 19:40

  Beste Monique, graag wil ik de citroenkalender bestellen. Met vriendelijke groet, Caroline van Delft.

  • Reply Monique Verhoeff 16/11/2019 at 08:36

   Beste Caroline, Dank voor het bestellen van de Citroenkalender. Mocht je nog vragen hebben, laat het met dan weten. Stuur ook wat foto’s mee in dat geval. Groet, Monique

 • Reply Theo Röell 23/12/2019 at 13:32

  Dag Monique,
  drie vragen. Ik wil graag een citroenkalender bestellen. Hoe doe ik dat. Verder. Kan ik in een zachte winter mijn citroenboom buiten laten staan. En tenslotte, Kan ik de citroen verpotten in dezelfde pot. Ik wil niet dat hij groter wordt.
  met dank en groet
  Theo Röell

  • Reply Monique Verhoeff 08/01/2020 at 09:32

   Beste Theo, Ik heb je inmiddels de Citroenkalender toegestuurd. En we hebben afgesproken dat je in het voorjaar terugkomt voor advies. Tot dan. Groet, Monique

 • Reply Kees Schouten 11/01/2020 at 13:12

  Hoi Monique,

  Leuke website heb je! Ik zou graag je citroengroeikalender willen bestellen! Wil je me verdere instructies hiervoor toesturen?

  Bedankt alvast.

  Groeten,
  Kees Schouten

  • Reply Monique Verhoeff 15/01/2020 at 17:01

   Beste Kees, dank voor je compliment, dat vind ik leuk om te horen. Inmiddels heb ik je de Allimone Citroenkalender toegestuurd en hoor graag wat je ervan vindt. Hartelijke groet, Monique, Allimone

 • Reply Brigitte 28/03/2020 at 12:10

  Graag ontvang ik de kalender:) ik heb sinds vorige zomer een citroenboom en deze staat in de winter in huis, voor een mega raam met veel zon. Bestuiven doe ik volgens uw tips en zojuist de eerste citroen afgeknipt. Ik hoop zo zo zo dat ik ooit een boom heb vol met citroen takes, zo mooi! Ook moet ik me nog gaan verdiepen in het snoeien. Dat staat vast in je kalander:)

 • Reply Anuscka de Vilder 23/04/2020 at 14:50

  Hallo Monique,
  Graag wil ik de kalender bestellen, wil je de gegevens voor de betaling aan mij toesturen?
  We hebben sinds kort een citroenboom, vol in de knop en bloesem. Ik wil hem verpotten in een terracotta pot, maar hoe groot moet de pot zijn? Het boompje is geleid in een frame
  van ongeveer 1 meter hoog en 80 cm breed en ziet er heel mooi uit. Ik heb altijd begrepen dat de grootte van de pot bepaalt hoe groot de boom wordt.
  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Anuscka de Vilder

 • Reply Dina De Smet 10/05/2020 at 17:25

  Beste Monique,

  Ik had heel graag de citroenkalender besteld. Op welke rekening mag
  ik overschrijven en welk bedrag. ? Op te sturen naar België.

  Alvast bedankt,
  Mvg
  Dina

 • Reply Annelies Heijnen 14/05/2020 at 20:03

  Hallo Monique, ik wil graag de kalender bestellen

 • Reply Rachelle Houben 17/05/2020 at 12:34

  Beste Monique,
  Per toeval kom ik op je leuke site.Was aan het kijken naar mijn planten en citroenbomen in mijn tuin die gele bladeren hebben.Sommige blaadjes zijn ook gekruld.Ik woon in Spanje tussen Alicante en Valencia aan de kust.Het is hier totaal anders tuinieren dan in Nederland.Is altijd wel een beestje een vliegje of een rups of een schimmel die de planten aantast
  Ik woon op een berg met rotsen en ben van plan om mijn citrusbomen uit de grond te halen en in potten te zetten.
  Er is hier ook veel wind.Graag wil ik bij jou de kalender bestellen zodat ik kan zien in wat voor een tijd ik ze kan gaan om planten.
  Ook wat de reden is voor de gele bladeren.Wat voor een voeding en hoe ik ze moet snoeien.
  Alvast bedankt en Vriendelijke groet Rachelle

 • Reply Karin Ernst 24/05/2020 at 14:55

  Mijn zoon wil graag een citroenboom. Eerst maar eens jouw citroenkalender en quickscan ontvangen, dan kijken of het haalbaar is.

 • Reply Petra van Gilst 19/06/2020 at 09:17

  Goedemorgen,
  Graag bestel ik de citroenkalender.
  Met groet, Petra

  • Reply Monique Verhoeff 08/07/2020 at 08:10

   Dag Petra, inmiddels heb je de Citroenkalender ontvangen. Ik hoor graag wat je ervan vindt en of je nog vragen hebt. Groeten, Monique

 • Reply Mieke Van de Velde 12/07/2020 at 19:03

  Beste,

  Graag had ik ook de citroen kalender besteld.

 • Reply Judith 19/08/2020 at 12:55

  Hoi Monieque,
  Ik heb een citroen plant (notabene in slechts gezondheid) gevonden. En sinds een paar maanden op mijn balkon in pot van 30cm
  En ze zicht nu onder de zwaarte van alle vruchten. Ik wil haar verpotten maar heb je ook tips hoe ik de takken kan stutten? Ik stuur je een foto en ontvang ook graag de kalender
  Dank alvast en groet Judith

  • Reply Monique Verhoeff 31/08/2020 at 11:36

   Hi Judith,
   Ik heb je inmiddels geadviseerd en de Citroenkalender toegestuurd. Ik hoor graag van je hoe het nu gaat met de Citroenboom en wat je van de Citroenkalender vindt. Dank en groet, Monique – Allimone

 • Reply Kim Ewals 25/08/2020 at 13:22

  Hallo,
  Graag ontvang ik de citroenkalender.

  Groet,
  Kim

  • Reply Monique Verhoeff 31/08/2020 at 11:35

   Beste Kim,

   Je hebt inmiddels de Citroenkalender ontvangen, ik hoor graag van je wat je ervan vindt. Dank en groet, Monique – Allimone

 • Reply jorrit 09/01/2021 at 15:21

  Hoi Monique,

  ik zou graag een citroenkalender bestellen maar vraag mij af of deze ook geschikt is voor winterharde citrusvruchten in de volle grond die ik aan het kweken ben.

  Groetjes

 • Reply Kiss AnnaMaria 13/03/2021 at 07:54

  Hi Monique
  Ik had graag de Citroen kalender besteld ,kan je die ook nr het buitenland opsturen(Hongarije)?
  Groetjes

  • Reply Monique Verhoeff 15/03/2021 at 12:07

   Beste AnnaMaria, het is een e-Citroenkalender dus ik verstuur deze naar jouw e-mailadres. Groetjes,Monique

 • Reply Jean Verhaegen 29/03/2021 at 09:48

  Ik had graag de citroen kalender besteld

 • Reply Rien 10/04/2021 at 11:35

  Hallo Monique,
  heb ik het najaar een Siciliaans biologische citroenboompje gekocht, en daar al twee geweldige citroenen van geoogst. De jonkies zijn al zichtbaar, en ik zie een heleboel knoppen. Nu maar hopen dat ik hem goed hodu. Vandaar die kalender – een leuk idee! Ik wil er graag een bij je bestellen.
  Met vriendelijke groet,
  Rien

 • Reply Henri Spapen 11/04/2021 at 21:06

  hallo, graag had ik de citroen kalender besteld

 • Reply E. Van Eijs 12/05/2021 at 18:50

  Hallo Monique,
  Ik heb 4 weken geleden een citroenboom gekocht. Van 2m hoog en 1,5 m breed. Te vroeg in de tijd, blijkt achteraf.Deze heeft in die periode aardig te lijden gehad. Vervoer in auto, lichte vorst in de nachten en daarom iedere X verplaatst onder een afdak die net iets te laag was, de storm van afgelopen week (hij is zelfs omgevallen). Ik geef hem 1x in de week voeding en 3x in de week een water … echter de bladeren zie je steeds meer verslechteren.. de nerven zijn groen maar de rest van het blad wordt steeds geler. Je gaf in een eerder commentaar aan dat dit op ijzer te kort wijst. Maar is dat ook in dit geval zo? Hij krijgt nl trouw zijn voeding voor citrusbomen.
  Ik ben overigens ook geïnteresseerd in je kalender.. is die via iDeal aan te schaffen?

  • Reply Monique Verhoeff 23/06/2021 at 09:48

   Hallo Edith, Inmiddels heb ik het adviesdocument met de Citroenkalender toegestuurd en ik wil graag weten of alles naar wens is? Dank alvast voor jouw reactie. Groet, Monique, Allimone

 • Reply Corina 20/06/2021 at 11:33

  Goedemiddag,

  Ik wil heel graag de kalender bestellen,omdat ik onlangs een citroenboom heb gekocht.

 • Reply De Valck Christine 08/10/2021 at 12:43

  Goedemiddag,
  ik wil graag de citroenkalender bestellen.

 • Reply Rolf 27/12/2021 at 09:29

  hallo,

  zou graag een citroenkalender willen bestellen

 • Laat Reactie Achter