Limonade is van oorsprong de benaming voor zoetgemaakte Citroensap. Waarschijnlijk stamt het Nederlandse woord af van het Italiaanse ‘Limonata’ (Citroenwater).
Later is deze naam ook overgegaan naar drankjes met andere vruchtensmaken naast Citroen, zoals: sinaasappel (Ranja), granaatappel (Grenadine) en pruim (Reine claude).
Recept
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Koel serveren
Benodigdheden
- Kleine pan
- Zeef
- Zest
Ingrediënten
- 150 ml water
- 150 g poedersuiker
- Sap van 4 Citroenen
- Zest van 4 Citroenen
- 2 takjes Citroengras (gekneusd)
- 850 ml koud (bronwater)
Breng 150 ml water aan de kook met de poedersuiker, de zest en de takjes citroengras. Na de kook laten afkoelen.
Giet dit siroopmengsel door een zeef en meng de siroop met het sap van de Citroenen en 850 ml koud water (bronwater).
Bewaar in een afgesloten fles in de koelkast. Koel serveren in een glas met ijsblokjes en een partje Citroen.