Hoe verzorg je jouw citroenboom?

Bestel de Allimone eCitroenkalender voor € 9,50 – persoonlijk verzorgingsadvies € 7,50
Gids Eerste Hulp Voor Citroenbomen € 6,50 – Jaarkalender voor Citroenbomen € 3,50 –
Snoeigids voor Citroenbomen € 6,50

Ciao Citroenliefhebbers,

Ben je net als ik tuk op de Citroen en benieuwd hoe je een gezonde Citroenboom met sappige Citroenen kunt krijgen?

Stel je eens voor een tuin met citrusbomen! Maak van jouw tuin of terras een Mediterrane oase. Waar bloeiende citrusbomen floreren, de bijen snoepen van de nectar van de bloesems en de vlinders dansen in dit citrusparadijs.

Wellicht vraag je je af hoe je dit kunt bereiken en heb je bijvoorbeeld vele vragen:
Waar en welke citrusboom kan ik het beste kopen?
Hoeveel water, voeding en zonlicht heeft mijn citrusboom nodig?
Waarom groeit de boom in een kuip of pot?
En wat is de beste locatie in de winter?
Wanneer groeien er vruchten aan de boom?
En wanneer zijn de citroenen rijp?
Gelukkig zijn er meer mensen met liefde voor citrusbomen en dat er veel behoefte is aan kennis.

Allimone eCitroenkalender
De eCitroenkalender is een eBoek (50 pag.) over de beste verzorging van jouw citrusboom. Je leest met welke basisbehoeften maandelijks rekening gehouden moet worden voor een optimale verzorging. De kalender bevat ook een Jaarkalender voor Citroenbomen die in een oogopslag de maandelijkse acties in een jaaroverzicht presenteert. Voortaan weet je in elke maand wat je kunt doen om jouw gezonde citrusboom te laten groeien en bloeien en om sappige vruchten te plukken.

gids Eerste Hulp Voor Citroenbomen
Sinds februari 2024 is de gids Eerste Hulp Voor Citroenbomen te bestellen.
Een gids met tips wat je meteen kunt doen na aankoop van een citroenboom en bij tekenen van stress bij jouw citroenboom.

Snoeigids Voor Citroenbomen
Er worden in het snoeiwereldje de nodige regels gehanteerd en termen gebruikt.
Dat is de reden dat ik de Snoeigids speciaal voor Citroenbomen heb geschreven om uitleg te geven met bijpassende afbeeldingen en foto’s, zodat je de instructies makkelijker leest en begrijpt.
Het correct snoeien van een citroenboom verbetert naast de algehele gezondheid en productiviteit van de boom, ook om ziektes en plagende beestjes op afstand te houden. Met deze richtlijnen heb je een goede basis voor een gezonde groeiontwikkeling van jouw citrusboom die een overvloed aan citroenen zal geven.

Jaarkalender voor Citroenbomen
Ook is de Allimone Jaarkalender voor Citroenbomen gemaakt om inzicht te geven in de belangrijkste taken en acties die je in een maand kunt nemen voor de optimale verzorging van jouw citroenboom. Aan elke maand is een thema gekoppeld en staat er kort beschreven wat je citroenboom nodig heeft. Als je alle taken en acties uit de Jaarkalender volgt dan groei je mee met de cyclus van de citroenboom en dat zal hem alleen maar ten goede komen.

Workshop citrusboomverzorgingook online is mogelijk
Allimone geeft workshops citroenboomverzorging in de tuin of aan de keukentafel bij jouw of bij mij thuis. De workshop duurt 2 uur. Je beschikt dan over de basiskennis om een gezonde citrusboom te verzorgen.

Persoonlijk advies geef ik inmiddels al ruim 10 jaar aan citroenboombezitters over de hele wereld hoe een citrusboom in hun specifieke klimaat te verzorgen. Voor het advies bestudeer ik foto’s van jouw complete Citroenboom, bladeren, takken, bloesems, citroenen, de aarde, de pot of kuip en beschrijf wat de status is van jouw Citroenboom. Het adviescodument bestaat uit 5/6 pagina’s.

Het groeiproces van de fruitbomen en andere leuke citroenweetjes registreer ik op social media: deel, vind leuk en volg Allimone op Facebook Allimone, op X Allimone en op Instagram Allimonemo daar plaats ik foto’s en korte video’s.
Op deze manier wil ik citrusliefhebbers inspireren met verzorgingstips en enthousiasmeren om hun eigen fruit te zien groeien.

Gezonde groet,

Monique
Citroenkenner en schrijver

Allimone