Over Allimone

foto is gemaakt bij Oscar Tintori Vivai in Pescia, Toscane

Allimone promoot, verzorgt, deelt gezonde kennis, verwondert en adviseert gulzig over Citroenbomen.

Monique heeft jarenlang in Milaan, Italië gewerkt.
Ze woonde in bij een Italiaans gezin waar de vrouw des huizes een food journalist was die haar leerde dat de Italiaanse keuken niet zonder Citroenen kan.
Daar is de liefde voor de Citroen ontstaan.

Overal kwam ze deze magische gele vrucht tegen en kon er niet meer buiten.
Het zaadje voor de website Allimone was gezaaid in 2012.

Ze ent en snoeit Citroenbomen en bakt Citroentaarten, kijkt over de grens in Italië, heeft pit, werpt haar vruchten af en fleurt tuinen en balkons op.
Allimone bloeit en groeit en zet de Citroen–Limone in het stralende middelpunt.

Je leest alles over de Citroenboom, recepten, producten, Limonaie (Citroenboomkassen), verzorging en workshops, die met de smaak van deze frisse, felgele en inspirerende Citrusvrucht te maken heeft.
De Citroen prikkelt praktisch alle zintuigen: smaak, geur, zicht en gevoel.
Ze is tuk op de Citroen en heeft veel zelfstudie gedaan en vele hoveniers in Italië en Nederland gesproken over de Citroenboomverzorging.

Allimone kruidt je dag en stilt je honger met kleurrijke en smakelijke praatjes en plaatjes.

Monique krijgt veel vragen van Citroenliefhebbers over de Citroenboomverzorging in Nederland.
Logisch, want dat is niet te vergelijken met de verzorging van een Citroenboom in een Mediterraans/tropisch klimaat.
Daarom heeft ze de Allimone Citroenkalender geschreven.
Met een super handig en overzichtelijk maandelijkse stappenplan voor de verzorging van de Citroenboom.
Als Citroenbezitter moet je deze e-Kalender in je bezit hebben, hoe te bestellen?
Reageer via het formulier onder deze post of mail via monique@allimone.nl en je ontvangt een aparte e-mail met instructies.

Persoonlijk Advies

Wil je persoonlijk advies over jouw Citroenboom aan de hand van het bestuderen van foto’s, dat is mogelijk.
Desgewenst komt ze graag op locatie kijken en adviseren.

Allimone workshop Citrusboomverzorging

Ook geeft Monique workshops Citroenboomverzorging bij jouw of bij Allimone thuis aan de tuin- of keukentafel.
Wil je meer informatie, check deze link Workshop Citroenboomverzorging.

Veel leesplezier en tot ziens,
Monique,
Citroenkenner

Allimone 🍋🌿

15 Reacties

 • Reply Anita Buschman 29/06/2016 at 14:35

  Leuke site hoor!

  Heb al jaren allerlei citrusboompjes. Ze doen het heel goed, zet ze in april buiten en doe ze in november weer naar binnen.
  Af en toe een grotere pot en ze groeien de pan uit. Hangen ook vol met vruchten.

  • Reply Monique Verhoeff 30/06/2016 at 19:18

   Dank je wel Anita, en dat doe je goed ! Ik zou het leuk vinden om een paar foto’s te ontvangen en op FB te zetten. Ik hoor wel van je.
   Ciao, Monique

 • Reply Marga van Slooten 15/11/2016 at 16:12

  Wat een mooie en informatieve site.
  Ik heb een citroenboom waar ik al veel citroenen van gegeten heb en ook ingemaakt.
  Nu in november hangen er nog kleine en onrijpe citroenen aan.
  Kan ik die laten hangen en worden ze dan nog rijper?
  En zou ik onrijpe citroenen ook kunnen inmaken of smaakt dat niet goed?

  Dank je wel voor een eventuele reactie.

  • Reply Monique Verhoeff 15/11/2016 at 18:17

   Dag Marga,
   Dank je wel voor je compliment. Ik zou het leuk vinden als je me een foto van de Citroenboom stuurt. Zoals je wellicht al gelezen hebt, kun je meerdere stadia van seizoenen aantreffen in een Citroenboom. In jouw geval hangen er kleine onrijpe groene Citroenen aan en deze gaan het rijpingsproces in. Echter, dat duurt ong. een jaar. Heb je de boom inmiddels in een kas gezet? Water geven en met name de hoeveel is uiteraard wel erg belangrijk gedurende de wintermaanden, Het is voldoende om de boom een keer per maand een liter kraan- en afgewisseld regenwater te geven. Te veel water geven zorgt juist voor gekrulde en gele bladeren. Wij zijn geneigd om de boom dan nog meer water te geven, maar dat is juist het omgekeerde resultaat wat we krijgen. De wortels mogen niet te droog en niet te nat, zorg dat het overtollige water kan weglopen uit de pot. Heb je nog meer tips nodig dan hoor ik dat graag. Groet, Monique

 • Reply Hugo Rodeyns 22/01/2017 at 14:25

  Hallo Monique,

  Bij deze laat ik U weten dat ik beschik over een pracht van een citroenboom,dewelke ik sinds vorig jaar in een echte oranjerie bak heb geplaatst. Momenteel staat hij in de garage en krijgt hij maximum eens in de maand een weinig regenwater op kamertemperatuur,(en geen meststoffen) wat ik dan ook doen is het benevelen van het blad eveneens met regenwater op kamertemperatuur !
  Het enige probleem is dat hij nogal last heeft van schildluis,deze behandelde ik reeds voor het naar binnen halen,alsook een lichte snoei,kan en mag ik deze terug behandelen tegen schildluis en met wat een product raad U mij aan ?
  Hij krijgt licht langs twee kanten in de garage wat voldoende is volgens mij !
  Graag advies en hartelijk dank !
  Hugo

  • Reply Monique Verhoeff 25/01/2017 at 14:55

   Beste Hugo, dank voor het schrijven naar Allimone. Zou je svp een foto willen sturen van de schildluizen op jouw citroenboom ? Dan kan ik zien hoeveel luizen er in jouw boom zitten. Deze sapzuigende insecten zijn moeilijk te bestrijden. Je kunt ze nu al met de hand verwijderen en de bladeren schoonmaken. Er kunnen uiteraard eitjes uitkomen en die kun je behandelen. Sowieso is het verstandig om de Citroenboom niet te warm te laten overwinteren en regelmatig te luchten. Ik schrijf je zodra je mij de foto’s per e-mail hebt verstuurd: monique@allimone.nl Groet, Monique

 • Reply Dominique Willems 13/06/2017 at 11:37

  Wat een leuke site, Monique!
  Ook ik ben gek op citroenen en citroenboompjes.
  Vorig jaar nog had ik een prachtig citroenboompje maar er kwam luis op en daarna mieren. Ik vind het nog steeds jammer dat ik het niet kon redden. Misschien kan ik een volgend boompje wel gezond houden adhv jouw citroenkalender. Kan ik die langs deze weg bestellen? Nog een vraagje. Hoe hoog moet een citroenboompje bij aankoop zijn om het lang gezond te kunnen houden? Is een iets grotere boom sterker en makkelijker te houden? Ik droom van een boom die vol hangt met vruchten!

 • Reply andre blommaert 17/10/2017 at 17:23

  hallo heb reeds 4 citroenplantjes staan 2 met vruchten andere zijn moeilijker zal eens paar fotos maken waar kan ik deze via fb eventueel naar verzenden grt de site heb ik al gedeeld op mijn fb

  • Reply Monique Verhoeff 22/10/2017 at 09:10

   Beste Andre, dank voor je vraag en ik heb inmiddels de foto’s ontvangen. Ik zal je advies geven via de mail. Groet, Monique

 • Reply lisa 04/09/2018 at 12:24

  Wow, wat een leuke vormgeving, deze website! Complimenten! Ik zocht tips over de citroenboom. Ik woon sinds 10 weken in Spanje en heb er 1 gekregen. Hij staat in terracotta pot, de hovenier waar ik ‘m kocht zei dat hij veel water moest, maar ik lees nu van jou dat dat wel meevalt. De bladeren beginnen namelijk te krullen en zien er niet heel tof uit. Kalkwater is een lastige hier in Andalusie, met zo weinig regen….

  • Reply Monique Verhoeff 04/09/2018 at 12:29

   Beste Lisa, dank voor jouw compliment. Wat een mooi cadeau een Citroenboom. Inderdaad water is afhankelijk van het klimaat en de grootte van de boom. Kalk kun je toevoegen door middel van extra voedingsstoffen en mineralen. Wil je me een aantal foto’s sturen? dan zal ik je separaat mailen, monique@allimone.nl. Groetjes, Monique

 • Reply Yolanda 10/03/2019 at 18:46

  Dag Monique,
  Ik heb vandaag in een tuincentrum een citroenboompje gekocht. Wilde ik eigenlijk al een tijd hebben, maar ja nu staat het in de (niet verwarmde maar wel zonnige) keuken van mijn Amsterdamse appartement hahaha. Na 15 mei mag het op mijn -beschutte en zonnige- dakterras staan. Je kalender gaan mij vast helpen om er goed voor te zorgen :-). Dank en groet, Yolanda

 • Reply vrijsen rene 17/03/2019 at 20:08

  beste ik had graag alle info en tips ontvangen voor een citrus boompje

  mvg rene

 • Reply Anne-Mie 20/04/2020 at 07:22

  Goede morgen, wat een leuke site!
  Zou er iemand zaden van de Etrog citroen en de kaffir citroen of waar ik deze kan bestellen.
  Vg.,

 • Reply Roma 10/09/2020 at 11:10

  Leuke site met handige informatie en mooie recepten. Kan ik via deze weg de citroenkalender aanvragen? Ik ga binnenkort een boompje aanschaffen dus alle goede raad is welkom.

 • Laat Reactie Achter