Fruitorakel

Het Fruitorakel is rijp om geplukt te worden!

Het Fruitorakel bestaat uit 45 inzichtkaarten verrijkt met zeldzame 18e eeuwse botanische afbeeldingen en een boekje. De kaarten verbinden je met het verleidelijke spectrum van kleuren en vormen van zorgvuldig geselecteerde fruitsoorten. Met de inzichtkaarten maak je een intuïtieve reis in jouw eigen (denkbeeldige) idyllische levenstuin, die staat als metafoor voor jouw leven

Bewustzijnsgroei en manifestatiekracht
Het orakel levert een waardevolle bijdrage aan jouw bewustzijnsgroei en manifestatiekracht.
Met manifestatiekracht is dit Fruitorakel tot stand gekomen en ben je nieuwsgierig hoe de law of life werkt, dan ga je dit ontdekken als je werkt met het Fruitorakel.
Je waant je in een fruitboomgaard, waar je kunt proeven van allerlei vruchten die door hun uiterlijk en innerlijk resoneren met jouw innerlijk, zodat je de schoonheid van deze energie terugziet in alles in jouw leven.

Cornucopia
Het Fruitorakel symboliseert de cornucopia, de hoorn des overvloeds. De oogst is een geschenk van het universum die overvloed brengt in ons leven, een goede gezondheid, bewustzijnsgroei, een nieuwe liefde, financieel succes, werkplezier, welvarende duurzaamheidsprojecten én uiteraard overdadig fruit.

Fruitboomleggingen
Ben je nieuwsgierig naar de energetische werking van fruit? Wat fruit je nog meer kan bieden dan voedingsstoffen voor je lichaam? Met het Fruitorakel doe ik fruitboomleggingen voor mensen die zijn geïnteresseerd in bewustzijnsgroei en beter willen voelen en begrijpen waarom ze zijn wie ze zijn om beter te kunnen werken aan het manifesteren van hun doelen.

Een fruitboomlegging geeft de volgende antwoorden:
Fruitkaart 1~de wortels van de boom: datgene waarvan je je nog niet bewust bent. Wat er in de basis al is, maar verborgen zit in de situatie.
Fruitkaart 2~de stam van de boom: de gedachten en emoties die je over deze situatie hebt en die je ervan weerhouden om hogerop te komen.
Fruitkaart 3~de takken en bladeren: de invloed en wat je mag weten van de Bron, van de spirituele helpers en van je hogere zelf om los te laten en te groeien.
Fruitkaart 4~de bloesems en de vruchten: het verwachte resultaat als je de gaven van je ziel gebruikt en je kansen optimaal gebruikt.

Voor deze legging stem ik mij af op jouw vraag en aan de hand van de Fruitorakelkaarten die worden getrokken, komt er een antwoord.

VOORBEELD van een kaartlegging in het blad HEUS 22 – 12e jaargang, nummer 1 van mijn uitgever A3, op pagina’s 20 en 21, via deze link Fruitboomvoorjaarslegging

Schoonheid en magie van de natuur
Met het Fruitorakel wens ik jouw bewustwording van de immense schoonheid en magie van de natuur te vergroten. In het bijzonder wens ik dat je oog en hart krijgt voor de diversiteit van alle soorten fruit, de zorg voor ons milieu en al het leven op Moeder Aarde.
Plant jouw zaadje, word een fruitboom en uiteindelijk de schitterende vrucht die je wenst te zijn. Vul jouw fruitmand met alle vruchten die jou gezond maken en smul er gretig van.

Verbinding met de Bron
Het Fruitorakel biedt je inzicht in jouw lichamelijke, geestelijke, emotionele, energetische en materiële gezondheid. Het laat je verder kennismaken met de Bron, de levensenergie, die ons allen in het eeuwige leven verbindt en waardoor we één bewustzijn zijn.
Dat de verbinding is gemaakt met jou, nu je interesse hebt in dit Fruitorakel, vervult mijn hart met blijdschap en dankbaarheid.

“De citroen, die leef ik” zo begint het interview met Monique Verhoeff in Magazine HEUS 19 van A3 Boeken.
Dit interview kun je lezen in jaargang 10, nummer 2 op. 14 in de online editie

Dankbaar dat er zoveel positieve reacties zijn van klanten die het Fruitorakel gebruiken:

“Mijn man had me uitgenodigd voor een vakantie naar de Biesbosch, maar ik had last van mijn rug en zag het niet zitten. Ik trok de aardbei en er werd geschreven over een snoepreisje. Dat zette me aan het denken. Ik werd ineens heel enthousiast en dus besloot ik om toch mee te gaan”.

“Een vriendin vertelde: een mevrouw die ernstig was gevallen en zich overal zorgen om maakt, trok de kaart met de banaan en ze moest heel erg om grinniken om het verhaal. Ze zei het is zo optimistisch, precies het tegenovergestelde van hoe ik normaal denk”.

“Ik word er zo blij van, want alle teksten zijn heel positief en ze doen wat met me.  De kaarten hebben te maken met groei en natuurschoon. Het is zo veelzijdig.
Wat ik ook leuk vind, is om het met andere mensen te spelen en dat werkt heel verbindend. Je gaat praten over je leven”.

“Het fruitorakel begint een vast onderdeel van mijn ontbijt te worden. Eigenlijk wil ik tijdens het ontbijt niets lezen. Geen mobiel. Een mindful moment in het hier en nu. Zonder gedachten (proberen ☺️). Maar het doosje ligt daar te lonken. Eigenlijk past dat juist in dit pure moment voor mijzelf aan het begin van de dag. Mijn ontbijt bevat ook altijd verschillende fruitjes.
Maar zo begon ik daarnet de andere teksten te lezen. Eerst lag mijn focus alleen op de kaarten.
Vandaag trok ik de avocado. Daar las ik wel wat in. Gister de zuurzak. De stilte ingaan. Daar hik ik altijd een beetje tegenaan.”

“Verrijk je leven met fruit, voed jezelf met vitamines van de zon en creëer een gezond leven” – Allimone

Monique in de WUR – Wageningen University & Research, afdeling Special Collections.

Ze bestudeert de 6-delige set boeken “Traité des arbres fruitiers” (verhandeling over fruitbomen) van Henri Louis Duhamel du Monceau geschreven in de 18e eeuw. Enkele geweldige illustraties vergezeld van gedetailleerde wetenschappelijke teksten zijn van Pierre Antoine Poiteau en Pierre Jean François Turpin. In die tijd het gouden trio genoemd. Ongeveer de helft van de kaarten zijn uit deze boeken geselecteerd voor het Fruitorakel.

Om een beeld te geven van de zeldzaamheid en kostbaarheid: eén van de gelimiteerde uitgaven van de boeken werd in 2006 bij Pierre Bergé in Brussel geveld en bracht een prijs op van 4,7 miljoen dollar!
Het behoort tot één van de tien meest verkochte boeken ter wereld ooit!

Extra Informatie

Orakeldeck 45 kaarten met boekje van 176 pagina’s in kartonnen doosje
Teksten Monique Verhoeff
Aantal/eigenaar afbeeldingen 21, Special Collections, Wageningen University & Research – Library
16, Bibliothèque nationale de France, Paris
1, Heidelberg University Library, Bilderbuch für Kinder, Band 3, Friedrich Justin Bertuch
3, Peter H. Raven Library, Missouri Botanical Garden’s Rare Books Collection, Berthe Hoola van Nooten
1, Flora Batava, volume 14, Jan Kops
2, Pomona Italiana, Giorgio Gallesio
1, Eclogae plantarum rariorum, tome 2, Joseph Franz von Jacquin
Afmeting 98 x 138 mm
Uitgever A3 Boeken – www.a3boeken.nl
ISBN 978 94 91557 70 5
Druk 1e druk 2022