Lemon Curd

Lemon Curd

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 5 minuten

Afkoelen: 30 minuten

Dosis: 300 gram

 

 

Benodigdheden

  • kleine steelpan
  • zesteur
  • houten pollepel
  • garde
  • glazen weckpot
  • Citruspers

Ingrediënten

  • sap van 2 biologische Citroenen
  • zest van 1 biologische Citroen
  • 4 eidooiers
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram fijne kristal suiker

Bereiden

Was de Citroenen en rasp de schil van de Citroenen en hak de zest zeer fijn.

Pers de Citroenen uit.

Doe de boter, Citroensap, Zest, suiker en de eidooiers in een pan. Verwarm het op matig vuur, blijf regelmatig roeren totdat het mengsel dikker wordt.

Het is goed als het op vladikte is, zet de pan vervolgens in koud water om af te koelen.

Doe de Lemon Curd over in een gesteriliseerde glazen weckpot en bewaar het in de koelkast tot gebruik. De Lemon Curd is in een gesloten weckpot tot ongeveer 6 weken houdbaar in de koelkast.

De Lemon Curd is ook heerlijk als vulling op een taart, als tussenlaag van een cake, bij scones of in de yoghurt.

Geen Reacties

Laat Reactie Achter