Gezondheid Lifestyle

Detox Citroen Limonade

03/12/2015

detox limonade met citroen

Er zijn van die tijden dat we iets meer gaan snoepen van de lekkernijen die we tijdens verjaar- en feestdagen aangeboden krijgen.
Daarom geef ik je een detox recept voor een limonade. Het perfecte middel voor een snelle spijsvertering na bv. een overdadig diner. Deze limo is makkelijk te maken en drink deze ‘s avonds na het eten om een opgeblazen gevoel tegen te gaan of drink hem ‘s ochtends voor een goede start.

Ingrediënten

sap van 1 Citroen
Citroenschijfje voor de garnering
1 theelepel honing
2 stukjes verse gember
2 kruidnagels
snufje cayennepeper
250 ml heet (gekookt) water

Doe alle kruiden en de honing in een mok.
Voeg het citroensap toe en giet het gekookte water erbij.
Laat even staan totdat het water iets is afgekoeld en de smaken zich goed hebben vermengd.
Voeg het schijfje citroen toe en klaar om te drinken.

n.b. hier geldt uiteraard met mate detoxen, want anders is het noodzakelijk een diëtiste of voedingsdeskundige te raadplegen.

Misschien Ook Leuk

2 Reacties

 • Reply Gerda Nikamp 05/11/2019 at 23:39

  ik heb een citroen boompje met 35 citroenen zijn er door het zomerseizoen aangekomen heb hem nu in de schuur gezet voor een klein raam vorig jaar is het goed gegaan heb denk ik 6 of 7 citroenen geoost elke keer de kleindochter weer blij gemaakt ze dronk het in water met schijfje citroen leuk!!!!
  Zou het beter zijn dat ik de boom toch weer in de kas zet en inpak vanwege meer licht?

  • Reply Monique Verhoeff 06/11/2019 at 09:05

   Hallo Gerda, Wat schattig dat jouw kleindochter blij wordt van de Citroenen. Wanneer je beschikt over en kas dan is dat uiteraard de beste optie. Wat is de reden dat je de boom wilt inpakken? In een kas moet de temperatuur tussen de 5 – 10 graden zijn. Zoveel mogelijk (zon-) licht en af en toe ventileren. Uiteraard de watergift aanpassen en geen voeding tot april. Mocht je meer tips willen dan raad ik je aan mijn Allimone Citroenkalender te bestellen. Die geeft elke maand aan welke actie je moet ondernemen. Stuur me dan een mailtje. Fijne dag, Monique

  Laat Reactie Achter