limone 2De citroen is een erg gezond stuk fruit, die je kan helpen bij het reinigen van uw lichaam. De oude egyptenaren dachten vroeger al dat citroenen hielpen tegen veel gif-soorten. Uit recente onderzoeken blijkt dit inderdaad het geval te zijn.

Het regelmatig eten van citroenen brengt een hoop gezondheidseffecten met zich mee. De lage zuurgraad van de citroen helpt het voedsel in de maag te verteren. Het citroenzuur in de citroen zorgt ervoor dat de stofwisseling sterk verbeterd. Dit geeft het lichaam meer energie waardoor het afvalstoffen beter kan afvoeren. Dit komt omdat het zuurstofgehalte wordt verhoogd, waardoor de stofwisseling verbeterd. Dit zorgt voor schonere darmen waarmee slechte bacteriën een kleinere kans hebben te overleven. Het verhogen van de stofwisseling heeft als voordeel dat dit een positief effect heeft op het afvallen. Regelmatig een citroentje past dus prima in een dieet.

In een citroen zitten een hoop voedingsstoffen, waaronder calcium, vitamine C, pectine en limoneen. Dit laatste helpt bij de bestrijding van infecties.