Het is een van de beste tips die ik ooit gekregen heb: bruisend water met Citroensap drinken elke ochtend.

Laat de frisdranken en fruitsappen staan en met behulp van deze tip kom je daar eindelijk vanaf. Waar je lichaam van houdt is water. Waar je lichaam nog meer van houdt: water met Citroen!

Drink het verse citroensap door een rietje te drinken, dan tast de Citroen je tanden niet aan.

Samenstelling: vers geperst Citroen sap van 1/3 biologische citroen in een glas aanvullen met (bruisend) water.

Zes redenen waarom je vanaf nu elke ochtend water met Citroen zou moeten drinken:

  1. Citroensap bevat veel vitamine C en kalium, welke je weerstand een handje helpen. Vitamine C vecht natuurlijk tegen ziektes en de kalium bevordert de werking van je hersenen en zenuwsysteem en helpt je bloeddruk op peil te houden.
  2. Water met Citroensap helpt om gewicht te verliezen. In Citroenen zitten pectine vezels die je hongergevoel tegengaan. Water helpt sowieso ook een handje: vaak denk je misschien dat honger hebt, maar dan heeft je lichaam extra vocht nodig.
  3. Vers Citroensap in lauw/warm water helpt je spijsvertering om gang te komen. Citroenen zitten vol met mineralen en vitaminen die je lichaam van binnenuit ‘schoonmaken’ waardoor je darmen beter hun werk kunnen doen. Het resultaat: minder kans op een opgezette buik.
  4. Citroensap heeft een gunstig effect wanneer je je goed moet concentreren, bijvoorbeeld bij het studeren. Veel mensen eten tijdens het studeren veel waardoor de suikerspiegel behoorlijk hoog kan liggen. Het drinken van Citroensap zorgt ervoor dat de suikerspiegel gereguleerd wordt. Hierdoor kun je je beter focussen op je werkzaamheden.
  5. Het Citroenzuur in de Citroen heeft een gunstig effect wanneer je ziek bent. Doe Citroensap in een glas met warm water en een lepel honing en drink dit een paar keer per dag, tot de griepsymptonen verminderen. Ingeval van een zere keel door verkoudheid of een griep is gorgelen met verse Citroen een aantal keren per dag goed om de symptomen te verlichten. De vitamine C die je binnenkrijgt zal het virus proberen tegen te gaan, wat er voor kan zorgen dat je een zieke periode gespaard blijft.
  6. Vitamine C in Citroenen helpt ook tegen puistjes en fijne lijntjes. Je krijgt hierdoor van binnenuit een mooie huid. Citroen wordt dan ook vaak verwerkt in reinigers voor je gezicht.

Wil je meer gezonde tips lezen? Check op Allimone – Citroen en Gezondheid