Voor 4-6 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Wachttijd: 15 minuten

 

Benodigdheden

  • zesteur
  • garde
  • vuurvaste kom
  • klein steelpan

Ingrediënten

  • sap en zest van 3 biologische Citroenen
  • extra Citroenschijfjes voor garnering
  • 4 eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 milliliter witte wijn (of water/melk)
  • kaneel naar smaak

Bereiden

Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker wit en schuimig. Doe het mengsel met de wijn, de zest en het sap in een vuurvaste kom.

Zet de kom op een pan met kokend water en laat al roerend ‘au bain-marie’ dik worden, maar niet koken om schiften te voorkomen.

Klop de eiwitten stijf en schep ze door de vla.

Laat helemaal doorwarmen totdat er een stijvere consistentie ontstaat. Roer er eventueel nog een snufje kaneel door.

Verdeel de schuimige Citroenvla over mooie schaaltjes of glazen.

Garneer de vla met een schijfje Citroen en presenteer er biscuits bij.