Lemon Curd

Al geproefd hoe zoet zuur kan zijn?

Deze Lemon curd is “squisito” (overheerlijk), zoals de Italianen zouden zeggen. En wij zeggen ‘Om je vingers bij af te likken’.
De Nederlandse benaming, volgens de oudnederlandse kookboeken voor “Lemon Curd” is “Citroenkaas”.
De Lemon Curd is heerlijk als vulling van een cake, bij scones of in de yoghurt. Of zoals je op de afbeelding ziet op kleine taartjes met aalbessen of een andere vruchtjes naar keuze.

De Lemon Curd is zeer snel klaargemaakt, lees verder.

 

 

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 5 minuten

Afkoelen: 30 minuten

Dosis: 300 gram

Benodigdheden

  • kleine steelpan
  • zesteur
  • houten pollepel
  • garde
  • glazen weckpot
  • Citruspers

Ingrediënten

  • sap van 2 biologische Citroenen
  • zest van 1 biologische Citroen
  • 4 eidooiers
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram fijne kristal suiker

Bereiden

Was de Citroenen en rasp de schil van de Citroenen en hak de zest zeer fijn.

Pers de Citroenen uit.

Doe de boter, Citroensap, Zest, suiker en de eidooiers in een pan. Verwarm het op matig vuur, blijf regelmatig roeren totdat het mengsel dikker wordt.

Het is goed als het op vladikte is, zet de pan vervolgens in koud water om af te koelen.

Doe de Lemon Curd over in een gesteriliseerde glazen weckpot en bewaar het in de koelkast tot gebruik. De Lemon Curd is in een gesloten weckpot tot ongeveer 6 weken houdbaar in de koelkast.

Geen Reacties

Laat Reactie Achter