citroen aromatherapieWat is Citroenolie?
Citroenolie is een extract van verse Citroenschil, je kunt ze in fijne damp zien ontsnappen als je een verse Citroenschil breekt. Deze olie wordt veelvuldig gebruik in aromatherapie.

Wat doet de Citroenolie?
De geur van Citroen associëren we met frisheid, netheid (veel schoonmaakproducten ruiken naar Citroen), opgeruimdheid en lichtheid. Het helpt om te focussen en het verlicht het gevoel, maakt je opgewekt en blij. Citroen frist de geest op, sterkt het geheugen en activeert het lichaam. Het is goed om een fles Citroenolie bij de hand te hebben als je belangrijke beslissingen moet nemen, want het beïnvloedt de linkerhersenhelft die verantwoordelijk is voor rationeel denken. Uit een Japans onderzoek is gebleken dat typisten de helft minder tikfouten maken als er een verdamper met citroenolie op hun bureau staat.
Citroen is een geur van het verstand, veel meer dan van de emotie: niet voor ’s avonds dus, maar eerder voor ’s morgens, als je geconcentreerd moet werken, of in situaties waarin je een heldere kijk moet hebben, zoals een vergadering en op momenten dat je knopen moet doorhakken. Citroen doodt bacteriën en wordt nogal eens gebruikt in wachtkamers.

Hoe gebruik je de olie?
In aromatherapie is Citroenolie een topnoot wat betekent dat het een onmiddellijk duidelijke intense kwaliteit heeft vanwege de snelle verdamping. Het is een lichte, stimulerende en energieopwekkende olie.

Open een klein flesje etherische olie. Doe een paar druppels in je bad, in je bronwater of brander en inhaleer de geur van een veld met bloesem van Citroenbomen.

Onder andere verkrijgbaar bij De Tuinen