citroenenVeel fruit en groenten eten lijkt je geluk een boost te geven. Uit een onderzoek van Warwick Medical School onder 80.000 mensen blijkt dat hoe meer stukken fruit ze dagelijks aten, hoe beter ze zich voelden. Dat schrijft Social Indicators Research.

De onderzoekers analyseerden gegevens uit verschillende studies. In totaal beantwoordden 80.000 mannen en vrouwen vragen over hun dagelijkse eetgewoonten, beweging, werkzaamheden en of ze rookten.

Ook gaven ze aan hoe tevreden ze waren met hun leven, of ze zich nerveus, gelukkig of juist ongelukkig voelden en/of ze kampten met psychische problemen.

De gelukkigste deelnemers bleken elke dag zeven porties fruit en groenten te eten. Een portie werd hierbij gedefinieerd als 85 gram. Een appel weegt al gauw 120 gram. De onderzoekers maakten geen onderscheid tussen verschillende soorten groente en fruit.

De onderzoekers vonden weliswaar een verband tussen groente en geluk, maar wat de oorzaak is en wat het gevolg is niet duidelijk. Mogelijk word je niet vrolijker van fruit, maar eten vrolijke mensen nu eenmaal gezonder.

Bron: Gezondheidsnet