Sfeer proeven en genieten van zelfgekweekte, biologische maaltijden op een bijzondere locatie. Limonaia Villa AugustusDe voormalige eigenaren van het Rotterdamse Hotel New York hebben in Dordrecht Hotel Villa Augustus in het leven geroepen. Dit bijzondere hotel is gevestigd in een historische watertoren en is gelegen aan het Wantij in Dordrecht.
Leuke tip: net zoals Hotel New York is ook Villa Augustus per watertaxi te bereiken.

De entree van het restaurant is tevens een markt en café waar producten die het restaurant gebruikt te koop zijn. Van verse oesters tot groenten, zelfgebakken brood en taart, kaas, boter en zelfingemaakte groenten en fruit. Er is een boekenwinkel, je kunt er groentezaden kopen en je kunt er ook iets kleins eten en drinken.

Villa Augustus heeft een indrukwekkend groot restaurant, waar zowel ontbijt en lunch als diner geserveerd wordt – is eenvoudig maar verfijnd en bevat veelal biologische ingrediënten uit eigen tuin. Buiten eten kan ook, op het terras omgeven door Citroenbomen, bloembedden, kassen en groentebedden.
Het hotel heeft 37 kamers, waarvan vier in de vorm van tuinhuisjes en enkele drijvende kamers. Voor het hotel is een parktuin aangelegd met een idyllische vijver, openluchttheater, citrustuin, bessentuin, speeltuin, theetuin, kassen en een

Limonaia (citroenbomenkas)
De verwarmde Limonaia is de kas die bij Villa Augustus is gebouwd, bedoeld voor het overwinteren van de vele Citroenbomen die in prachtige terracottapotten staan.
In de maanden mei tot en met oktober, als de Citroenbomen buiten staan, is de Limonaia beschikbaar als zaal voor een diner of een receptie.
De Limonaia behoudt dan natuurlijk wel de sfeer van een kas met vele grote glazen deuren die bij mooi weer open staan.
Lange mooi gedekte tafels voor een feestelijk diner of lunch of misschien een staande gelegenheid, zoals een borrel of een receptie.In de zomer worden veel klassieke concerten gegeven in de Limonaia en in de nazomer vanaf september, wanneer de citroenbomen in de tuin van Villa Augustus nog gretig de laatste zonnestralen krijgen voordat ze weer hun intrek nemen in de Limonaia, de Citroenbomenkas waarin de bomen overwinteren, organiseert Villa Augustus er een serie lezingen.

Neem een kijkje op de website van Restaurant / Hotel Villa Augustus

limonaia Villa Augustuslimonaia Villa Augustus