Neem een voorproefje van haar Cucina Italiana en haar Cateringbedrijf in Rotterdam.

Ik werd direct bij binnenkomst naar de keuken geleid, Luisa Parlato bood me een Cappuccino aan en ze wees me op haar eigengemaakte Limoncello van zelf meegebrachte Citroenen uit Sicilië. Twee flessen goudgele sap waaraan suiker toegevoegd moet worden. De volgende stap in het proces van het maken van Limoncello.

Luisa vertelt enthousiast dat ze nog vier andere gerechten van deze Citroenen heeft gemaakt. Je kunt van alles met de Citroen, zelfs de blaadjes gebruik ik in de keuken, zegt ze uit volle overtuiging. Ze haalt er tevens een flesje Eau de Cologne uit Sicilië bij die van Citroenbloesems is gemaakt en van haar oma is geweest.

We nemen plaats in de huiskamer en ze laat me wat eigengemaakte Confettura al Limone proeven. Later volgen nog eigengemaakte tomaten- en rode vijgenjam. Ze heeft vorig jaar 10 kilo jam gemaakt! Ze legt in haar producten de nadruk op de smaak, de slow food manier, kwaliteit is voor haar het belangrijkst. Ze heeft altijd inspiratie, is creatief en inventief, kijkt in de koelkast en weet prachtige Italiaanse gerechten op tafel te zetten voor de Nederlanders.  Ze kookt zelf graag ‘Melanzane alla Parmigiana’, een Zuid-Italiaans gerecht met aubergine en Parmezaanse kaas. Ze is gek op de Nederlandse keuken en noemt haringen, gerookte etenswaren en de kazen als haar lievelingsgerechten.

Als een echte Italiaanse met zwart haar en donkerbruine ogen,levendig, rap pratend en handen die haar woorden kracht bijzetten,  vertelt ze veel over haar fijne jeugd in Sorrento in Italië waar ze de kneepjes van het vak koken heeft geleerd van haar grootouders. Hun huis grenst aan een enorme hoeveelheid hectare grond met olijfboomgaarden, fruitbomen, druiven en geiten, varkens, kippen etc. Ze leefde praktisch in de natuur en alles werd ambachtelijk gemaakt.  Deze nostalgische levenswijze leeft voort in haar eigen bedrijf.

Binnenkort zijn ambachtelijk gemaakte producten zoals Olijfolie, Chutneys, Tomatensaus, Pastas bij Luisa Parlato te koop. Met enorme passie runt ze een restaurant die ook op locatie kookt, workshops geeft, bedrijfslunches en huiskamerdiners organiseert in Rotterdam.

Als het gesprek is beëindigd, kan Luisa niet wachten om naar de markt te gaan om cactusvijgen te kopen voor een jam die ze wil gaan maken.

Ik wens de sympathieke en super gepassioneerde kokkin Luisa ‘In boca al lupo’ – veel succes met haar Cucina Italiana !