Villa di Monaciano SienaVilla di Monaciano 2De locatie van Villa de Monaciano in de Chianti streek, 9 km van Siena, is een bevoorrechte en exclusieve plek. De villa ligt midden in een wijngaard dat buitengewone kwalitatieve olijfolie en Chianti wijn levert.

Park
Het park bestrijkt een oppervlakte van 3 hectare. In het park bevinden zich een bloementuin en een romantisch park met grote bosgebieden waar kronkelende paden door lopen en dat onverwachte vergezichten oplevert.

Tuin
In de tuin is een waterpartij aanwezig met een aantal fonteinen en een nimf. Dit wordt ook wel het “Meer van Venus” genoemd. Het heeft twee grotten met een sculptuur in het midden van een rots.

Limonaia
Het park heeft ook een Limonaia met een rijke verzameling van grote Citrusbomen en een zeldzame kas met een verwarming die nog steeds werkt en een grote volière. Documentatie leert dat sinds de bouw in 1881, deze objecten een dominante positie innemen in de tuin. De verklaring waarom deze overleefden na een opeenvolging van veranderingen en transformaties komt door de plantkundige, Alessandro Pucci Sansedoni, die eigenaar was en erelid van de Royal Horticultural Society van Toscane. Exotische planten, waaronder een collectie van begonia’s, varens, orchideeën en anthurium in de Limonaia worden nog steeds gecultiveerd en gereproduceerd door een deskundig tuinman.

Rondleidingen-recepties
Zowel de villa, de tuin en het park zijn gerestaureerd en in de nieuwe opzet kunnen rondleidingen worden gegeven en bruiloften en evenementen het park en de begane grond van de villa worden gehouden.

Voor prachtige foto’s check deze website