Villa Grabau
, Lucca dateert uit 1412 en is gelegen op de hellingen van de Monti Pizzorne slechts 7 km van het centrum van Lucca, gelegen in een absolute mooie omgeving omringd door andere illustere herenhuizen die ooit toebehoorden aan krachtige en adellijke families van Lucca.

Locatie Villa
De Villa is gebouwd op een ideale locatie: op de grens tussen de heuvels en vlakte, met een prachtig uitzicht op de vallei. De grootte van het landgoed is zichtbaar boven de monumentale toegangspoort die uitkomt op de Via delle Ville en is nog steeds één van de hoekstenen in het landschap van San Pancrazio.

Inrichting Villa
De Villa is volledig ingericht met antieke meubels en schilderijen en het Park van negen hectare is vol met bomen en botanische zeldzame planten, en is open voor het publiek het hele jaar door (in de winter op zondag of op afspraak).

Limonaia
De imposante en majestueuze Limonaia uit de 16e eeuw biedt ruimte voor huwelijksfeesten, concerten, conferenties, ceremoniën en recepties.

Elke winter worden meer dan 100 citroenbomen uit het park van de Villa in de Limonaia opgeslagen. Deze unieke constructie wordt gekenmerkt door een bouwwerk van zeven grote portals en een toegang met veel ovale openingen.

De houten deuren zijn meestal open tijdens de dag, om zowel geventileerde lucht en licht binnen te laten, om vervolgens ’s avonds weer te worden gesloten om de planten te beschermen tegen de kou. Binnen aan de muur is een fontein gevestigd waaruit water stroomt via een marmeren “hoofd” dat Bacchus moet voorstellen, bekroond met wijnbladeren, druiven en bloemen.
Elke “Citroen” vindt zijn locatie volgens de nummering op een klein palet dat is geschilderd op de muur.

Proeverijen – olijfolie
Ook is het mogelijk om proeverijen van typische producten bij te wonen en voor groepen te reserveren. Tevens wordt extra vergine olijfolie geproduceerd op de boerderij en daar verkocht.

Dineren
In de oude oliemolen (200 m van de Villa) is het mogelijk om te dineren. Het is nu een restaurant met typische gerechten uit Lucca, Toscane.

Accommodatie
De “Stalletta” en de “Casa di Orazio”, twee vrijstaande woningen in het park, zijn het hele jaar door geopend om te huren. Ze zijn strategisch gelegen voor uitstapjes naar Lucca en andere kunststeden. De Apuaanse Alpen en de stranden van Versilia liggen op een paar minuten afstand van de heuvels. Mooie wandelingen kunnen worden gemaakt in de omliggende bossen, olijfbomen en wijngaarden.

Limonaia Villa Grabau

limonaia villa grabaulimonaia Villa Grabau 2