Villa Montefiano Limonaia

Villa Montefiano is gelegen op een heuvel op een prachtige panoramische locatie met uitzicht op Fiesole, Florence en het Toscaanse platteland met de glooiende heuvels zoals vereeuwigd door de grootste schilders in Florence.

De terrasvormige tuinen zijn omringd door een bos van cipressen, dennen en eiken met uitzicht op het prachtige panorama van Chianti tot aan de Apuaanse Alpen.

De villa die in ‘500 werd gebouwd heeft een toren-huis uit ‘200, waarvan de ommuring en een deel van de ramen en gewelfde plafonds nog zichtbaar is.

De binnenplaats is toegeschreven aan Buontalenti, architect, wat de vormgeving van de veranda betreft en het effect van de telescoopdeuren die een opening bieden naar een waterfontein op de achtergrond.

Montefiano Villa was de residentie van de adellijke familie van Mancini, het wapenschild hangt nog boven de open haard op de eerste verdieping. Florence was ook de residentie van de beroemde Amerikaanse bankier Morgan en zomerresidentie van de monniken van de basiliek San Marco in Florence.

Momenteel Montefiano Villa is volledig ingericht met antiek meubilair en behoudt op deze manier de warmte en intimiteit van het doorleefde huis.

De grote Limonaia die bij de Villa hoort, is de ideale plek voor bruiloften, recepties of bedrijfsfeesten.